23 milyar TL'lik yeni kredi paketi geliyor

23 milyar TL'lik yeni kredi paketi geliyor
Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Hazine destekli Kredi Garanti Fonu (KGF) kefalet limitlerinde 10 milyar TL uzun vadeli yatırımları desteklemek için istihdam odaklı ve ağırlıkla KOBİ'lere yönelik 23 milyar lira turarında kefalet hacmi oluşturacak yeni bir kredi paketi hazırlandı.

Buna göre, istihdama ilave katkı yapabilecek mikro ve küçük işletmeler ile imalata dayalı ithal edilen ürünleri yerli olarak üretme imkanı olan yatırım teşvik belgesi sahibi şirketler ve yerli malı belgesi olan soğuk hava üniteleri ve araç üstü iklimlendirme kasa yatırımı yapan şirketler bu kredi programında ana hedef kitle olacak. 

Burada ithal ikamesi destek paketi kapsamında 5 ve 6. Bölgelerde ithal ikamesi ve ihracat öncelikli yatırımlara kredi desteği verilecek. Bu kapsamdaki teşviklere KGF kefalet desteği yanında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçesinden faiz/kar payı desteğiyle maliyet ucuzlatılacak. Kullandırılacak krediler en az 6, en fazla 24 aylık ödemesiz döneme sahip olacak ve 120 ay vadeli olabilecek.