AtlasGlobal iflas etti

AtlasGlobal iflas etti
Güncelleme:

Koronavirüs salgınının olumsuz etkilediği havacılık sektöründen bir kötü haber daha geldi. 2001 yılında Türkiye'de "Tarifesiz İç Hat ve Dış Hat Uçuşlarda Yolcu ve Kargo Taşımacılığı" gerçekleştirmek üzere kurulan AtlasGlobal resmen iflas etti.

Para Dergisi'nin haberine göre; iflas sürecinin hikayesi birkaç yıl öncesine dayanıyor. İş insanı Ali Murat Ersoy'a ait olan AtlasGlobal Havacılık uçuşlarını durdurmuş ve firma ekonomik gerekçelerle tarifeli seferlerine 26 Kasım-21 Aralık 2019 tarihleri arasında ara vermişti.

Firma 26 Kasım'da iş ortaklarına gönderdiği mesajda şu ifadeleri kullanmıştı:

"Yakın geçmiş dönemin olumsuzlukları ve beraberinde getirdiği ekonomik yük ve 2019 Nisan ayı itibariyle İstanbul Havalimanı'na geçişle birlikte lojistik ve operasyonel maliyetlerde yaşanan büyük artış, havayolumuz açısından 2016/2017 kayıplarımızı yeterli sürede telafi etme imkanımızı ortadan kaldırmıştır.

Nakit akışımızdaki gerekli yapılandırma ve iyileştirmeyi sağlamak amacıyla, tüm uçuşlarımıza 26 Kasım 2019 itibariyle 21 Aralık 2019 tarihine kadar ara vermek zorunda kaldığımız bilgisini arz ederiz" 

Şirket bu açıklamalardan sonra tekrar seferlere başlasa da bunlar sürekli olmadı.

Gerek piyasa koşulları gerekse mali sıkıntı aşılamadı. 2020 başında çalışanlarına gönderdikleri bir yazı ile iflas başvurusunda bulunulacağı kamuoyuna açıklanmıştı.

Burak Özçivit tatile çıktı ama sakallarına kıyamadı!Magazin
Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen 17.06.2021 tarih ve 2020/15 Esas sayılı dava ile ilgili karar verilmiş. Mahkeme heyetinin 17 Haziran 2021 saat 14.21'de aldığı karar ile AtlasJet resmen iflas etti. Müflis şirketin tasfiye işlemleri için de Bakırköy 1. İcra Müdürlüğü görevlendirildi.

2001 yılında kurulmuştu

Atlasjet, 14 Mart 2001 yılında Türkiye'de "Tarifesiz İç Hat ve Dış Hat Uçuşlarda Yolcu ve Kargo Taşımacılığı" gerçekleştirmek üzere kuruldu.

İlk uçuşunu 1 Haziran 2001 tarihinde gerçekleştirdi. İç ve dış hat tarifeli uçuşlarına 2004 yılında başlayan şirket Türkiye'de IOSA sertifikalı ilk IATA üyesi özel hava yolu oldu. İki uçak ile faaliyete başlayan AtlasJet'in 2018'de filosunda 16 uçak vardı.

Şirket dar boğaza girmeden önce 35 farklı ülkede 50'den fazla noktaya uçuyordu. Türkiye içerisinde ve Asya, Rusya, BDT Bölgesi, Orta Doğu ve Avrupa'ya tarifeli uçuşlar yapıyordu.

text-ad
Huzurevinde damatsız düğün yapmıştı, cansız bedeni ağaçlık alanda bulundu! Huzurevinde damatsız düğün yapmıştı, cansız bedeni ağaçlık alanda bulundu! İran'ın saldırısı sonrası, bölgedeki Mehmetçik için ilk açıklama İran'ın saldırısı sonrası, bölgedeki Mehmetçik için ilk açıklama Muharrem İnce ''baba evi CHP'ye'' döndüğünü açıkladı Muharrem İnce ''baba evi CHP'ye'' döndüğünü açıkladı Şu an karşınızda 6 yaşında bir matematik dünya şampiyonu var! Şu an karşınızda 6 yaşında bir matematik dünya şampiyonu var! Akaryakıt fiyatları yine değişti: Dev zamlar sonrası ilk indirimcik geldi; yeni indirimler yolda! Akaryakıt fiyatları yine değişti: Dev zamlar sonrası ilk indirimcik geldi; yeni indirimler yolda! TFF'de deprem! PFDK Başkanı dahil 3 isim istifa etti! TFF'de deprem! PFDK Başkanı dahil 3 isim istifa etti! Cübbeli bir dönem sık sık canlı yayın konuğu olduğu Fatih Altaylı'nın tutuklanmasına pek sevindi! Cübbeli bir dönem sık sık canlı yayın konuğu olduğu Fatih Altaylı'nın tutuklanmasına pek sevindi! Türkiye'de satılan 2 bebek ve çocuk ürünü toplatılıyor: Listede toplam 16 ürün var! Türkiye'de satılan 2 bebek ve çocuk ürünü toplatılıyor: Listede toplam 16 ürün var! İkinci el araç satışında görülmemiş dolandırıcılık: Satılık değil, kiralıkmış! İkinci el araç satışında görülmemiş dolandırıcılık: Satılık değil, kiralıkmış! 36 saat boyunca havadaydılar: ABD'nin İran'ı vurduğu B-2'lerin operasyon görüntüleri yayınlandı! 36 saat boyunca havadaydılar: ABD'nin İran'ı vurduğu B-2'lerin operasyon görüntüleri yayınlandı!
Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''kayyum'' sessizliğinde neyi beklediği ortaya çıktı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''kayyum'' sessizliğinde neyi beklediği ortaya çıktı İran bu sefer günün ilk ışıklarında saldırdı: İsrail'e füze yağdı! İran bu sefer günün ilk ışıklarında saldırdı: İsrail'e füze yağdı! Serdar Adalı bir yandan, Ali Koç diğer yandan tribüne fırladı! Serdar Adalı bir yandan, Ali Koç diğer yandan tribüne fırladı! Türkiye yerine İtalya'yı seçen El Turco Can Yaman yeni bir aşka yelken açtı Türkiye yerine İtalya'yı seçen El Turco Can Yaman yeni bir aşka yelken açtı Bu sefer de üniversitede ''Mustafa Kemal’in askerleriyiz'' soruşturması... Bu sefer de üniversitede ''Mustafa Kemal’in askerleriyiz'' soruşturması... Nihal Candan'ın eski eşi Faruk Çiçek sessizliğini bozdu Nihal Candan'ın eski eşi Faruk Çiçek sessizliğini bozdu AK Partili başkan komşusuna kurşun yağdırdı! AK Partili başkan komşusuna kurşun yağdırdı! Ünlü oyuncu Hayal Köseoğlu 10 yıldır mücadele verdiği hastalığını ilk kez açıkladı Ünlü oyuncu Hayal Köseoğlu 10 yıldır mücadele verdiği hastalığını ilk kez açıkladı Kılıçdaroğlu'na çok ağır eleştiri: ''Sen Erdoğan'ın CHP kayyumusun!'' Kılıçdaroğlu'na çok ağır eleştiri: ''Sen Erdoğan'ın CHP kayyumusun!'' Fatih Altaylı'dan mektup var: ''Gençler bizim yerimize bedel öderken biz sessiz kalacak değiliz'' Fatih Altaylı'dan mektup var: ''Gençler bizim yerimize bedel öderken biz sessiz kalacak değiliz''