Bank of America'dan altın tahmini! Yükseliş devam eder mi?

Bank of America'dan altın tahmini! Yükseliş devam eder mi?
Güncelleme:

Bank of America analistleri altın fiyatlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Analistler, altın fiyatlarında rekor seviyelerin görülmesinin an meselesi olduğunu belirtti.

Son günlerde altın fiyatları ABD ekonomisindeki resesyon endişeleri nedeniyle hızla yükselmeye başladı. Petrol fiyatlarındaki artış ve ABD'deki bankacılık krizinin etkisi, Fed'in faiz politikası alanında atabileceği adımları da sınırlıyor.

ALTINDA HEDEF FİYAT 2.100 DOLAR

Bu gelişmelerin yanı sıra, altına olan talep de artmaya devam ediyor. Bank of America analistleri de bu durumu değerlendirdi. Analistler, ons altının 2.078 dolarlık rekorunu kırmanın an meselesi olduğunu düşünüyor. Bank of America analistleri, altının ilk hedefinin 2.100 dolar olduğunu ve bu seviyenin ikinci çeyrekte görülebileceğini öngörüyor.

"YÜKSELİŞ TRENDİ DEVAM EDEBİLİR"

Yayınlanan bir raporda, yükselen enflasyonun yarattığı ekonomik endişelerin iş gücü piyasasında zayıflık oluşturduğuna dikkat çeken analistler, altının güçlü bir temel görünümüne sahip olduğunu belirtti. Bu nedenle, altının yükseliş trendinin devam edeceği düşünülüyor.

ALTIN 13 AYIN ZİRVESİNDE

Son günlerde ons altın fiyatı 2.032 dolara kadar çıkarak 13 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. ABD'den gelen zayıf ekonomik verilerin ardından altın fiyatlarında yükseliş yaşandı ve altın, 2020 yazındaki 2.072 dolarlık rekor seviyesine yaklaştı.

Yurt içinde gram altın fiyatı 1.250 TL seviyesini aşarak rekor kırdı. Çeyrek altın 2.080 lira, Cumhuriyet altını ise 8.600 liranın üzerine çıktı.