Memur ve emekli maaş zammı Meclis'ten geçti

Memur ve emekli maaş zammı Meclis'ten geçti
Güncelleme:

En düşük memur maaşının 22 bin 17 TL'ye çıkarılması ve emekli aylıklarına yüzde 25 oranında zam yapılmasını düzenleyen maddeler kabul edildi. Asgari ücrete yüzde 34 zam verilirken, emeklilere yüzde 25 oranında zam verilmesine muhalefet de emekliler de karşı çıkmıştı.

TBMM Genel Kurulu'nda, memur ve emekli zam oranlarını da içeren yasa teklifinin görüşmelerine başlandı. En düşük memur maaşının 22 bin 17 TL'ye çıkarılması ve emekli aylıklarına yüzde 25 oranında zam yapılmasını düzenleyen maddeler kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu’nda, memur maaşı ve emekli aylıklarının artırılmasını içeren, '6 Şubat 2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremlerin Yol Açtığı Ekonomik Kayıpların Telafisi İçin Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi İhdası ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmeleri geç saatlere kadar devam etti. Teklifin ilk 4 maddesi kabul edildi. Kabul edilen maddelere göre; en düşük memur maaşının 22 bin 17 TL'ye çıkarılması ve emekli aylıklarına yüzde 25 oranında zam yapılmasını düzenleyen maddeler kabul edildi.

MUHALEFET ŞERHİ

Muhalefet bu zam artış oranını yeterli bulmamıştı. Muhalefet en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılmasını önererek, muhalefet şerhinde şunları kaydetti:

“Memur emeklilerinin aylıklarını artıran bu zam miktarı tarafımızca yeterli bulunmamaktadır. Bu konuda söz konusu artış oranının yüzde 34 olarak tespiti ve en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi konusunda verdiğimiz önergeler kabul görmemiştir.”