Dhmi Notam Servisi Test Yayınına Başladı

Dhmi Notam Servisi Test Yayınına Başladı

ANKARA (AA) - Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünce, Türkiye hava sahasında yayınlanan NOTAM’ların (havacılara bildiri) anlık...

ANKARA (AA) - Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünce, Türkiye hava sahasında yayınlanan NOTAM’ların (havacılara bildiri) anlık olarak harita üzerinde görüntülenmesine imkan veren DHMİ NOTAM Servisi test yayınına başladı.

DHMİ Genel Müdürlüğünün internet sitesindeki duyuruya göre, DHMİ NOTAM Servisi, Avrupa Havacılık Bilgi Veritabanı (EAD) sistemiyle entegre olarak Türkiye ve tüm dünya ülkelerinin güncel NOTAM bilgilerini havacılık camiasının kullanımına sunacak.Türkiye FIR’larında (Uçuş bilgi bölgesi) yayınlanan NOTAM bilgileri eş zamanlı olarak EAD sisteminden sorgulanarak harita üzerinde gösterimi de yapılacak. Ayrıca Türkiye Havacılık Enformasyon Yayını'nda (AIP) yer alan hava koridorları, havalimanı bilgileri, seyrüsefer yardımcıları, hava sahaları gibi statik havacılık bilgilerinin de harita üzerinde gösterimi gerçekleşecek.

DHMİ NOTAM Servisi ile hava sahası kullanıcıları, internet üzerinden uçuş planı ve ilgili hava koridorları mesajlarını havalimanı havacılık bilgi yönetimi ofislerine iletebilecek ve yapılan işlemin sonucunu anında öğrenebilecek, Türkiye ve tüm dünya ülkelerinin güncel NOTAM bilgileri, yazılı olarak dünyanın herhangi bir yerinden anında tedarik edebilecek.

Söz konusu servise www.ead.dhmi.gov.tr adresinden ulaşılabilecek.