Dolar, Euro ve altın yeni haftaya nasıl başladı? İşte günün ilk rakamları

Dolar, Euro ve altın yeni haftaya nasıl başladı? İşte günün ilk rakamları
Güncelleme:

Koronavirüs salgını sonrasında tırmanışa geçen ve 7 TL sınırına dayanan dolar/TL yeni haftaya da 6,96 TL'den başladı. Euro ise 7,55 TL seviyesinde. Spot piyasada çeyrek altın alış fiyatı 617 lira, satış fiyatı ise 632 lira seviyelerinde yer alıyor. Gram altın fiyatı ise 385 lira bandının üzerinde işlem görüyor.

Dolar, yeni haftanın ilk iş günü 27 Nisan 2020 sabahında 6,9565 alış fiyatı, 6,9585 lira satış fiyatıyla işlem görüyor.

Euro ise aynı saatlerde 7,5447 lira alış fiyatı, 7,5493 lira satış fiyatı seviyesinde yer alıyor.

Cuma günkü kapanışta doların satış fiyatı 6,9820 lira, avronun satış fiyatı ise 7,5450 lira olmuştu.

 Analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 7 seviyesinin direnç olarak öne çıktığını, 6,90'ın destek olarak izleneceğini söylüyor.

Öte yandan spot piyasada çeyrek altın alış fiyatı 617 lira, satış fiyatı ise 632 lira seviyelerinde yer alıyor. Gram altın fiyatı ise 385 lira bandının üzerinde işlem görüyor.

Analistler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında vaka sayısındaki artışın ivme kaybetmesi ve ülkelerin sınırlamaları gevşetmeye başlayacaklarına ilişkin beklentilerin risk iştahını artırdığını, bunun da altın fiyatları üzerinde baskıya neden olduğunu söyledi.

Gelişmiş ülke merkez bankalarının genişlemeci adımlarının altın fiyatlarındaki düşüşü sınırladığına dikkati çeken analistler, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) bugün açıkladığı kararlar sonrası gözlerin çarşamba günkü ABD Merkez Bankası (Fed) ve perşembe günkü Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) toplantılarına çevrildiğini kaydetti.

BoJ, devlet tahvili alım programında sınırı kaldırırken, şirket tahvili alım limitini de 20 trilyon yene yükseltti. Fed'in faizlerde değişikliğe gitmeyeceği, ECB'nin ise varlık alım programını artırabileceği tahmin ediliyor.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.740 doların önemli direnç konumuna geldiğini, gram altında ise 370-390 lira bandının izleneceğini kaydetti.


 

Seçiniz...