Enflasyon açıklandı, memur, emekli ve işçilerin zam oranları da belli oldu

Enflasyon açıklandı, memur, emekli ve işçilerin zam oranları da belli oldu
Güncelleme:

Haziran ayı enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından memur, emekli ve işçilere yapılacak zam oranları da kesinleşti.

Haziran ayı enflasyon rakamları belli oldu ve böylece milyonlarca memur ve memur emeklisi ile işçi emeklisinin temmuz ayında alacakları ek zam oranları netleşti.

Piyasa beklentileri, TÜFE’de yüzde 0.1 oranında artış yönündeydi ancak gerçekleşme düşüş yönünde oldu ve TÜFE haziranda yüzde 0.27 oranında düştü.

Bu sonuçla, mayıs sonu itibarıyla yüzde 11.72 olan TÜFE'deki artış yüzde 10.9’a geriledi. 6 aylık TÜFE artışı da yüzde 5.89 olarak gerçekleşti.

Enflasyon oranlarının belli olmasıyla, memur ve memur emeklisine yüzde 2.9 zam geliyor. İşçi emeklilerin zam oranı ise yüzde 5,89 olarak kesinleşti.

Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandıHaziran ayı enflasyon rakamları açıklandı

Emeklilerin, memurların ve işçilerin beklediği gün geldi. Memur ve emeklilerin Temmuz zamları açıklanan Haziran ayı enflasyon rakamlarıyla birlikte belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 2017'nin ilk 6 aylık enflasyon verileri, maaşlarda yapılacak artışı ortaya koydu.

Buna göre memur ve memur emeklisine yüzde 2.9, işçi emeklilerine de yüzde 5,89 zam geliyor.

İŞTE KURUŞU KURUŞUNA ZAMLI MEMUR MAAŞLARI

Enflasyon açıklandı, memur, emekli ve işçilerin zam oranları da belli oldu - Resim : 2Enflasyon açıklandı, memur, emekli ve işçilerin zam oranları da belli oldu - Resim : 3

TOPLU SÖZLEŞMENİN MADDESİ

Memurlarla hükümet arasında imzalanan toplu sözleşmeye göre, 2017 yılı ilk altı ayına ilişkin enflasyon artış oranının yüzde 3'ten fazla çıkması durumunda fazla çıkan kısım maaşlara zam olarak yansıyacaktı.

Tüketici Fiyatları Endeksi'nin (TÜFE) 2017 yılının ilk altı aylık döneminde yüzde 5.89 artması nedeniyle, yüzde 3'ü aşan yüzde 2.89'luk bölüm memurların Temmuz maaşlarına ilave edilecek. Memurlar ayrıca Temmuz'da toplu sözleşmeleri gereği yüzde 4 oranında önceden belirlenen zammı alacak. Böylece memur maaşlarına yapılan zam yüzde 6.89'u bulacak.

Haziran ayının zam şampiyonu yurtiçi turlarHaziran ayının zam şampiyonu yurtiçi turlar

 

Seçiniz...