Goldman Sachs'tan yıl sonu için faiz tahmini

Goldman Sachs'tan yıl sonu için faiz tahmini
Güncelleme:

Merkez Bankası'nın dün sürpriz bir şekilde faizleri artırmamasına rağmen yatırım bankası Goldman Sachs faizlerin yıl sonunda yüzde 17 seviyesine yükselmesini bekliyor.

Yatırım bankası Goldman Sachs Türk lirasının yüksek dalgalı seyir nedeniyle zarar görmesi ve merkez bankasının dün sabit tuttuğu faizleri daha da yükseltilmek zorunda kalması riskinin yükseldiğini söyledi.

Goldman Sachs’tan Murat Unur TCMB’nin sıkılaştırma adımlarını atmayı ertelemesinin kurun daha da dalgalanmasına, talepte daralmaya ve sonuç olarak faizlerin daha da yükseltilmesine ihtiyaç duyulacağı bir senaryoya atıfta bulunarak “Bügün alınan kararın ardından sert iniş ihtimalinin arttığını düşünüyoruz” dedi.

Goldman’dan yapılan açıklamada cari işlem açığı ve özel sektörün riskten kaçışının ekonomideki kaçağın sürdüğüne işaret ettiği ifade edilirken bu durumun da hem döviz kuru hem de döviz rezervleri üzerinde baskı oluşturduğu belirtildi.

Sözcü'de yer alan habere göre; Unur “Politika yapıcıların bu konuda bir adım atması gerekiyor, ne zaman olacağı tamamen TL’nin performansına bağlı olmak üzere biz halen faizlerin yıl sonuna kadar %17.0 seviyesine yükseleceğini düşünüyoruz” dedi.

Reuters