Gümrük Ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Antalya'da

Gümrük Ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Antalya'da

Bakan Tüfenkci:- "Alternatif turizm potansiyellerini değerlendirerek, kaliteli hizmetle biz bu yatakları her yerde rahatlıkla pazarlayabiliriz. Hükümetimiz bu konuya ciddi anlamda kafa yormakta ve ilave teşviklerle bu bölgeleri destekleyeceğiz"- "Gıda, Ta

ANTALYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, turizm sektöründe morallerin bozulmaması gerektiğini belirterek, "Alternatif turizm potansiyellerini değerlendirerek, kaliteli hizmetle biz bu yatakları her yerde rahatlıkla pazarlayabiliriz. Hükümetimiz bu konuya ciddi anlamda kafa yormakta." dedi.
Çeşitli temas ve ziyaretler için eşi Esra Tüfenkci ile Antalya'da bulunan Bakan Tüfenkci, Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Müdürü Ragibe Coşkun'u makamında ziyaret etti.
Burada konuşan Bakan Tüfenkci, dün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan sanayi üretim verilerini değerlendirdi.Şubat ayı sanayi üretiminin beklentilerin çok üzerinde yüzde 5,8 artış gösterdiğini anımsatan Tüfenkci, sanayi üretiminin son 6 ayın en yüksek seviyesine ulaştığını bildirdi.
Sanayi üretiminin yüksek çıkmasının imalat sanayinde de iyi gidişin göstergesi olduğunu ifade eden Tüfenkci, özellikle tekstil, kimya gibi sektörde çift haneye yakın, hatta çift hanenin üzerinde büyüme kaydedilmesinin ihracat açısından da olumlu olduğunu dile getirdi.
Tüfenkci, "Bu rakamlar Türkiye'nin 2015'in son çeyreğindeki güçlü büyüme rakamlarının 2016'nın ilk çeyreğinde de devam edeceği yönünde önemli veriler." diye konuştu.

- Yeni pazarların önemi
Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından Antalya'daki yaş sebze meyve üreticilerinin büyük bir endişe duyduğunu anlatan Tüfenkci, alternatif pazarların devreye girmesiyle ihracatta büyük oranlarda düşüş yaşanmadığını söyledi.
Hükümetin ihracatçıları desteklediğini ve yeni pazarlara yönlendirdiğini dile getiren Tüfenkci, "Yeni pazarlara ulaşmamız lazım. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile çalışarak yeni pazarlara uygun sebze meyve üretmemiz lazım. Sadece belli pazarlara odaklanıp, belli meyve sebzeleri ürettiğimiz zaman, bir sıkıntı olduğunda bunun direkt üreticilere yansıdığını görüyoruz. Yapacağımız çalışmayla alternatif pazarlara, alternatif ürünleri sebze ve meyvede de hayata geçirmiş olacağız." ifadelerini kullandı.
Antalya Serbest Bölge'nin yüzde 100 dolu olduğunu ve yeni yatırımcıların yer için sırada beklediğini öğrendiğini kaydeden Tüfenkci, bakanlık olarak bu konuda Serbest Bölge'ye yardım sözü verdiklerini söyledi. Tüfenkci, Antalya Serbest Bölge'nin özellikle yatçılıkta ihtisas serbest bölge haline gelmesi konusunda da desteklenmesi gerektiğini dile getirdi.

- "Moraller bozulmasın"
Turizm sektöründe yaşanan sıkıntıyla ilgili sektör için bir destek paketi açıklandığını hatırlatan Bakan Bülent Tüfenkci, turizm sektörünün moralini bozmadan alternatif turizm potansiyellerini değerlendirmesi gerektiğini bildirdi. Tüfenkci, "Alternatif turizm potansiyellerini değerlendirerek, kaliteli hizmetle biz bu yatakları her yerde rahatlıkla pazarlayabiliriz. Hükümetimiz bu konuya ciddi anlamda kafa yormakta ve ilave teşviklerle bu bölgeleri destekleyeceğiz." şeklinde konuştu.
- 22,5 milyon avroluk yatı gezdi

Tüfenkci, Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Müdürlüğünü ziyaretinden önce Beldibi bölgesinde kaldığı otelden bota binerek Antalya Limanı'na geldi.
Bakan Tüfenkci, liman sahasındaki gümrük bölgesi ile Antalya Serbest Bölge'de incelemelerde bulundu.
Limanın gümrük sahasındaki konteyner araçlar için x-ray mobil tarama cihazını inceleyen Bakan Tüfenkci, ardından Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünü ziyaret etti. Tüfenkci'ye müdürlük bünyesinde bulunan narkotik dedektif köpek "Kral" ile ilgili bilgi verildi.
Bakan Tüfenkci, Antalya Serbest Bölge içinde bir yat firması tarafından yaklaşık bir ay önce denize indirilen 22,5 milyon avro değerindeki Sarp-46 isimli yatı da gezdi. Yatın Türkiye'de üretilen en büyük çelik gövde üzeri kompozit motorlu 46 metrelik ultra lüks yat olduğu belirtildi.