Kurban Bayramı öncesi önemli uyarı

Kurban Bayramı öncesi önemli uyarı

Kayseri Kasaplar Odası'ndan uyarı: Paslı kıyma makinelerine dikkat !

Kayseri Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Adnan Aydın, kurban bayramı öncesinde vatandaşları korsan et çekimi yapanlara karşı uyararak, "Paslı kıyma makineleri ile et çektirerek sağlığınızı tehlikeye atmayın" dedi.

Kayseri Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Adnan Aydın, "Odamız, sınavla kurban kesme yaka kartı vermektedir. Vatandaşlarımız kurban kestirirken ehil kişilere kestirmeli ve kurban kesim yaka kartına özellikle dikkat etmelidirler. Kurban Bayramında et çekme işini 'bayram öncesi et çekilir' duyurusu asarak, kasap olmayan bakkal, berber, manav dükkanlarında, sokak ortalarında veya bina görevlileri, paslı kıyma makinalarını kurarak hijyenik olmayan şartlarda insan sağlığını hiçe saymak suretiyle maalesef kıyma çekimi yapmaktadırlar. Hatta kasap esnafımızın dükkanının önünde yapmaktadır. Bu korsan kişilerle kasap esnafımız arasında zaman zaman tartışma çıkmaktadır ve bu tartışmalar kavgaya dönüşebilmektedir" dedi.

'ZABITA ÖNLEMELİ'

Aydın, " 2000 yılından itibaren ilçelerimizde kurban hizmetleri komisyonları kurulup ilçe kaymakamı belediye başkanı, ilçe müftüsü, ilçe tarım müdürü, sağlık grup başkanının katılımı ile kurulan bu komisyonun almış oldukları kararda 'Sokak ortasında izinsiz mekanlarda gayri sıhhi şartlarda et çekimine için verilmemesi ve bu işi belediye zabıta müdürlüklerinin önlemesi' gerektiği belirtilmiştir. Ancak yıllardır belediye zabıta ekipleri bu duruma duyarsız kaldıkları hatta teşvik edercesine bayramda iki zabıta memuru nöbetçi bıraktıkları. bu memurların da kurban komisyonunun almış oldukları kararı uygulamadıkları, hiç bir korsan kişiye ceza kesmedikleri ve hiçbir korsan kıyma makinesini almadıkları müşahede edilmektedir. Dolayısıyla her yıl korsan kıyma makinesi artmaktadır" ifadesinde bulunarak şu şekilde konuştu:

AB VURGUSU

"Ülkemiz Avrupa Birliğine girmeye hazırlandığı ve şehrimizin Avrupa şehirleriyle kıyaslandığı şu günlerde Kurban bayramında sokak ortasında paslı kıyma makinelerinde et çekimi işi sadece Kayserimizde vardır. Şehrimiz Kurban bayramında dört bin kilometre uzaklıktaki Afrika ülkelerini andırmaktadır. Esnafımız bize kurban bayramı öncesi 'Belediyelere giderek kıyma makinelerini belediye zabıta müdürlüklerine vererek boykot edelir' şeklinde baskı yapıyor. Bu yıl da yine korsan kıyma çekimi yapılırsa, biz oda olarak paslı kıyma makinelerini ve zabıtanın görev yapmadığını halkımıza duyuracağız. Yetkililerden daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız ise bu korsan hijyenik olmayan hastalık davetçisi olan yerlerde et çektirmemeleridir."