Küresel Para Haftası'nda Çocuklara Tasarruf Eğitimi

Küresel Para Haftası'nda Çocuklara Tasarruf Eğitimi

İSTANBUL (AA) - Küresel Para Haftası kapsamında, Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER) öncülüğünde Darüşşafaka öğrencileri Osmanlı Bankası...

İSTANBUL (AA) - Küresel Para Haftası kapsamında, Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER) öncülüğünde Darüşşafaka öğrencileri Osmanlı Bankası Müzesi'ni ziyaret etti. Beşinci sınıf öğrencileri daha sonra FODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Attila Köksal’dan finansal okuryazarlık eğitimi aldı.

FODER'den yapılan açıklamaya göre, çocuk ve gençlerde finansal okuryazarlığı artırma amaçlı uluslararası Child & Youth Finance International (CYFI), her yıl mart ayının ikinci haftasında dünyanın pek çok noktasında Küresel Para Haftası etkinlikleri düzenliyor. Bu yıl 14-20 Mart haftasında gerçekleştirilen organizasyonun Türkiye ayağına, FODER öncülük ediyor.

Küresel Para Haftası’nda, FODER çatısı altında sivil toplum inisiyatifi ile kamu ve özel sektör kuruluşlarının gerçekleştirdiği etkinlikler hayata geçirildi, tasarruf bilincini oluşturacak projeler yürütüldü.

Etkinlikleri kapsamında, Osmanlı Bankası Müzesi'ne, Darüşşafaka öğrencilerinin katıldığı bir gezi düzenlendi. Darüşşafaka Eğitim Kurumları 5. sınıf öğrencilerine yönelik müze turunun ardından FODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Attila Köksal tarafından finansal okuryazarlık eğitimi de verildi.