O bankalardan esnafa büyük destek !

O bankalardan esnafa büyük destek !
Güncelleme:

Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı, Akbank ve İş Bankası'nın Sur esnafına destek verdiğini açıkladı.

Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, "Akbank ve İş Bankası, Sur esnafının kredi ve kredi kartı faizleri dahil olmak üzere tüm borçlarını faizsiz olarak 1 ay erteledi" dedi.

Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası (DTSO) Başkanı  Ahmet Sayar, "Akbank ve İş Bankası, Sur esnafının kredi ve kredi kartı faizleri  dahil olmak üzere tüm borçlarını faizsiz olarak 1 ay erteledi" dedi. 
 
Sayar, yaptığı açıklamada, Sur ilçesindeki esnafın olaylar nedeniyle  büyük sıkıntı yaşadığını söyledi. 
 
Hükümetin bir süre önce vergi ve SSK borçlarını 3 ay süreyle  ertelediğini anımsatan Sayar, bu sürenin 1 yıla çıkarılmasını talep ettiklerini  kaydetti.  Sayar,  Sur ilçesinde mağdur olan esnafın sıkıntısının giderilmesi  amacıyla bankalarla görüşme yaptıklarını söyledi. 
 
Akbank ve İş Bankası yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerin olumlu  sonuçlandığını kaydeden Sayar, "Akbank ve İş Bankası, Sur esnafının kredi ve  kredi kartı faizleri dahil olmak üzere tüm borçlarını faizsiz olarak 1 ay  erteledi. Destek sundukları için banka yetkililerine teşekkür ediyoruz" şeklinde  konuştu. 
 
BAŞBAKANLIKTAN ESNAFA 1.7 MİLYON
 
Öte yandan Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör olaylarından  zarar gören 603 esnafa nakdi yardım yapıldı. Valilikten yapılan açıklamada, Sur'da meydana gelen terör olayları  neticesinde zarar gören küçük esnafın mağduriyetinin giderilmesi ve acil  ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Başbakanlık tarafından gönderilen ödenekle  603 esnafa 1 milyon 753 bin lira yardımda bulunulduğu belirtildi. 
 
Öte yandan, ilçedeki Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal  Yılmaz ve Savaş mahallelerinde kamu düzeninin sağlanması, teröristlerce sokak  aralarında oluşturulan hendeklerin kapatılması ve kurulan bombalı düzeneklerin  imhası çalışmaları sırasında sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 20 gün  önce ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürüyor. İlçede 11 Aralık'tan bu yana Gazi Caddesinde uygulanan sokağa çıkma  yasağı dün kaldırılmıştı. 
 
VALİLİKTEN AÇIKLAMA
 
Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ise Sur İlçesi’nde oturan ve sokak aralarında oluşturulan barikatlar ile kazılan hendekler nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan 4 bin 322 aileye toplam 1 milyon 562 bin 964 lira yardım yapıldığını açıkladı. Aksoy'un açıklaması şöyle:

"Valilik olarak, Sur İlçesi’nde ikamet edip, terör örgütü mensupları tarafından oluşturulan hendek ve barikatlar nedeniyle evlerini terk etmek zorundan kalan vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda Diyarbakır merkez, Sur, Bağlar, Kayapınar ve Yenişehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız tarafından, ilimiz genelinde 4 bin 322 aileye toplam 1 milyon 562 bin 964 lira yardım yapıldı. Yine ilimiz genelinde Sur ve Yenişehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından  bin 105 koli gıda yardımı ve 6 bin 50 ekmek dağıtımı gerçekleştirildi. Bunun dışında Sur İlçesi’ndeki evi dışında kalacak hiçbir yeri olmayan 28 aile (93 kişi) çeşitli otellerde misafir edilmekte ve onların da masrafları valiliğimiz tarafından karşılanmaktadır. Bizler devlet adına bugüne kadar vatandaşlarımızın yanında olduğumuz gibi, bundan sonra da onların mağduriyetlerini gidermek ve Diyarbakır’ımızı daha yaşanır bir kent haline getirmek adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Devletimiz, vatandaşlarımızın refahı adına her türlü çalışmayı yapmaya devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın."