O ilde 65 yaş için uygulanan ücretsiz toplu taşıma tarifesi sona eriyor

O ilde 65 yaş için uygulanan ücretsiz toplu taşıma tarifesi sona eriyor
Güncelleme:

Aksaray'da Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Veysel Öztürk, alınmış olan kararla beraber 15 Ekim 2023 tarihi itibarıyla 65 yaşın üzerindeki vatandaşların minibüslerde ücretsiz olarak taşınmasının sonlanacağını açıkladı.

Edinilen bilgiye göre, Aksaray Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Veysel Öztürk yaptığı açıklamada, Türkiye Şoförler ve Otobüsçüler Federasyonu ve Türkiye Tüm Özel Halk Otobüsler Derneği’nin de katılımıyla 65 yaş ve üstü vatandaşların ücretsiz taşınması uygulaması için 15 Ekim tarihinden itibaren bir düzenleme kararı alındığını söyledi.

15 EKİM 2023 İTİBARIYLA UYGULAMA SONA ERECEK

Başkan Öztürk, alınan karar çerçevesinde otobüslerde ücretsiz olarak taşınan 65 yaş üstü vatandaşların artık ücretsiz taşımayı kullanamayacaklarını belirterek, “15 Ekim 2023 tarihinden sonra bu vatandaşlarımızın artık ücretsiz binişe son veriyoruz. Şehit yakınları, gaziler, polisler, engelliler ve basın mensupları dışında, 65 yaş ve üstü vatandaşlar için ücretsiz taşıma hizmeti sona erecek” dedi.

Başkan Öztürk, kararın gerekçesi olarak devletin 65 yaş üstü vatandaşlar için verdiği bin 700 TL maddi desteğin yeterli olmamasını gösterdi.