OYAK üyelerinden %20.5 kâr payı tepkisi

OYAK üyelerinden %20.5 kâr payı tepkisi
Güncelleme:

Geçen yıl yüzde 42 kâr payı dağıtan Ordu Yardımlaşma Kurumu’nun (OYAK) bu yılki oranı yüzde 20.5 olarak açıklaması, emekli maaşlarının ise düşürüleceği iddiası, üyelerin tepkisine yol açtı.

Cumhuriyet’in haberine göre sosyal medyadan tepki gösteren üyeler, şirket yönetimini istifaya çağırdı.

2018 yılı için yüzde 42 olan kar payının bu yıl yüzde 20.5 olarak açıklanması üzerine sosyal medyada yönetimi istifaya çağıran #oyakyonetimiistifa etiketleri açıldı.

Askerlerin ek bir sosyal güvenliğe kavuşturulması için 1 Mart 1961’de yaklaşık 65 bin üye ile kurulan OYAK, bugün 450 bin üyeyle en büyük mesleki emeklilik fonlarından biri.


60 yıl içinde OYAK Renault, OYAK Çimento, Ereğli Demir Çelik gibi büyük şirketlere sahip olan OYAK, son olarak Demirören Grubu’na ait Total ve MOil’i 450 milyon dolara satın almıştı. Bazı OYAK üyeleri, Total ve MOil’in alımı ile Demirören Grubu’nun kurtarılmasının amaçlandığını iddia ederek tepki gösterdi.

Kâr payı dağıtımına sınırlama getirilmişti

COVID-19 nedeniyle alınan önlemler kapsamında, 17.04.2020 tarihli “Yeni Koronavirüs (COVID-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile 2019 yılı için kâr payı dağıtımı yüzde 25 ile sınırlandırılmıştı...