Servisçiler Avrasya Tüneli'ndeki zararı kurtarabilecek mi ?

Servisçiler Avrasya Tüneli'ndeki zararı kurtarabilecek mi ?
Güncelleme:

Servisçiler Avrasya Tüneli'ni güzergahlarına ekleyeceklerini açıkladı. Bu uygulama İstanbul trafiğinde yoğunluğu azaltır mı bilinmez ama vatandaşın yükünü alacağı kesin.

Servisçiler İstanbul’un iki yakası arasındaki servis güzergahına Avrasya Tüneli’ni de eklemeye hazırlanıyor. Açıklama İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk’ten geldi. Avrasya Tüneli’nin iki yaka arasındaki mesafeyi kısaltacağı kesin ancak işin bir de maliyet kısmı var. Öztürk yaptığı açıklamada geçiş ücretlerinde indirim beklediklerini belirtmişti. Peki bugünün ücretleriyle geçişin maliyeti ne olur? Hafta sonu çıkarıldığı zaman servis başına aylık masrafın yaklaşık 737 TL olacağı hesaplanıyor. Peki bu durum servis ücretlerine yansıyacak mı?

Sözcü'den Barış Özkan'ın sorularını cevaplandıran İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk merak edilen soruları cevapladı.

Servisçiler Avrasya Tüneli'ndeki zararı kurtarabilecek mi ?  - Resim : 1

‘Bizim için önemli olan zaman. Çalışanlarımız zamanla yarışıyor.’ diyen Öztürk, “Bu anlamda tüneli kullanmak bizim için önemli. Şimdilik tek tük geçiyoruz. Mevcut uygulamada gidiş ve geliş ayrı ücretlendiriliyor.” ifadelerini kullandı.

Beklentilerinin gidiş ve gelişin tek ücret olması olduğunu söyleyen Öztürk, “Avrasya Tüneli’ni kullanmamız İstanbul ekonomisine de katkı sağlayacak. Kararı hükümet yetkililerimiz verecek. Tek ücret olmazsa eğer köprüyü kullanmaya devam edeceğiz. Servis ücretlerini artırmak gündemimizde yok” dedi.

43 BİN 500 ARACI CEBİMİZDEN ÖDÜYORUZ
Avrasya Tüneli açıldığında günlük 100 bin aracın geçeceği konuşulurken daha sonra tünel için hazine garantisinin 68 bin 500 olduğu öğrenildi. Tünelden şu anda geçen araç sayısı ise günlük 25 bin civarında. Yani vatandaş her gün cebinden yaklaşık 43 bin 500 aracın parasını ödüyor. İstanbul’da yaklaşık 50 bin servis aracı bulunuyor.

Sözcü