Şimdi de Karadeniz'de deniz parsel parsel satıldı

Şimdi de Karadeniz'de deniz parsel parsel satıldı
Güncelleme:

Çok sayıda balık türü ve yüzlerce balıkçının bulunduğu Karadeniz’in kıyı şeridi, büyük şirketlerin balık çiftlikleri kurması için izne açıldı.

Karadeniz’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’nin Pazar ilçesinde yüzlerce balıkçının geçim kaynağı olan Merdivenli Köyü doğal av sahası balık çiftçiliği yapımına açıldı.

Sözcü gazetesinden Erdoğan Süzer'in haberine göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da ÇED sürecinin devam ettiğini belirterek skandal girişimi doğruladı.

Su Ürünleri Kooperatif Başkanı İsmail Hakkı Kambay, Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü’ne yaptığı şikayet başvurusunda, “Yerinde inceleme yapmadan, kooperatif ve balıkçılardan görüş sorulmadan, istişare yapılmadan nasıl olumlu görüş verdiğinizi ve yer tayin ettiğinizi hayret ederek kınıyorum” ifadelerini kullandı. Kafes balıkçılılığıyla yılda 400 bin ton balık ihracatının iddia edildiğini, ancak böyle bir rakama ulaşmanın teknik olarak mümkün olmadığını belirten Kambay, “Duyumlarımıza göre büyük şirketlerin denizlerimizi parselleyerek balıkçılık filomuza zarar vereceği, onların kaprisleri ve aç gözlülükleri sonucu balıkçılarımızın meslek bırakarak devletimizin balık ithal eder duruma sokulacağını şimdiden vurgulamak isterim” dedi.

Kafeslerin kurulacağı Rize’nin Pazar ilçesinde denize girilecek tek yerin, teknelerin gezi yaptığı yer olarak biliniyor. Ayrıca izmarit balığının havyar (yumurta) döküğü kumsal ve midyelik üreme alanı olan bölge, deniz alabalığının en fazla göründüğü, torik balığının uğrak ve geçiş yeri, avlanmayı kısıtlayan balık dinlenme yerleri ile barbunya, palamut, torik, istavrit ve tarak balıklarının kıyıya yanaştığı yerler olarak biliniyor.

 

(Kaynak)