Türkiye-ABD İş Konseyi Başkanlığı'na sürpriz isim...

Türkiye-ABD İş Konseyi Başkanlığı'na sürpriz isim...
Güncelleme:

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK), Başkanlığına sürpriz bir isim geliyor.


Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) Yürütme Kurulu Başkanı Ekim Alptekin, kasım ayında yapılacak seçimlerde başkanlığı bırakıyor. TAİK üyeleri başkanlık konusunda ünlü iş adamı Mehmet Ali Yalçındağ'ı görmek istedikleri belirtiliyor. 

Patronlardunyasi.com'un edindiği bilgilere göre DEİK bünyesindeki, Türk Amerikan İş Konseyi üyeleri, Türkiye ile ABD arasında yaşanan kritik gelişmeleri gelişmeleri dikkate alarak TAİK'e başkanlık konususunda Mehmet Ali Yalçındağ'da karar aldılar. 

Mehmet Ali Yalçındağ'ın ABD Başkanı Donald Trump'la arasının iyi olduğunu belirten TAİK üyeleri, Yalçındağ'ın TAİK Başkanı olmasıyla ilişkilerin yeniden güçleneceğini söylüyor.  

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK), 1985 yılında ABD ve Türkiye arasındaki ticaret ve yatırım ilişkilerini geliştirmeyi amaçlayan ilk ticaret konseyi olarak kuruldu .

TAİK'e daha önceki seneler Mustafa Koç, Ferit Şahenk, Haluk Dinçer gibi iş dünyasının önde gelen isimleri başkanlık etmişti. 
 

PatronlarDünyası