Zam fırtınası şimdi de giyim sektörünü vuracak!

Zam fırtınası şimdi de giyim sektörünü vuracak!
Güncelleme:

Her gün yeni zamla yatıp yeni zamla kalktığımız 2022 yılında şimdi de giyim sektöründe astronomik zamlar kapıda... Sektörün önde gelen isimlerinden kritik uyarı geldi.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Yönetim Kurulu Müşterek Başkanı Ramazan Kaya, 2022’nin maliyet, finansman ve performans dahil her anlamda çetin bir yıl olacağını vurguladı. 

Kaya, “Kur 18 liraya çıktığında çok inanmamıştık. Bu tarz aşağı ve yukarı gidişler grafiğimizi bozuyor, fiyat tutturamıyoruz. Şu anda doların 13.50, Avro’nun 15 lira olduğu seviye en dip seviye olması gerektiğini düşünüyoruz, bunun bir tık yukarıya çıkması gerekiyor ki daha iyi ve doğru fiyatlar verelim” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet gazetesinden Şehriban Kıraç'ın haberine göre TGSD Yönetim Kurulu Müşterek Başkanı Ramazan Kaya "Eskiden tüketici olarak beş giysiye 20 liradan 100 lira ödüyordunuz. Şimdi iki ürünü 100 liraya alacaksınız. Firmalar ciroyu tutturacaklar ama adet bazlı geri geleceğiz. Bu da kapasite kullanım oranlarını düşürecek" dedi.

(Kaynak)