Bakan Kurum'dan kira zammı açıklaması! Yaptırım geliyor

Bakan Kurum'dan kira zammı açıklaması! Yaptırım geliyor
Güncelleme:

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, TÜFE'nin üzerinde kira artışı yapanlara yaptırım uygulanacağını açıkladı.

Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, fahiş kira artışlarına ilişkin çalışmanın 10 gün içerisinde tamamlanacağını açıkladı. Bakan Kurum, TÜFE'nin üzerinde kira artışı yapan ev sahiplerine yaptırım uygulanacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ağustos ayında açıklayacağı konut projesinden bahseden Kurum, "Vatandaşlarımız aidat öder gibi ev sahibi olacak" dedi.

Bakan Kurum'un açıklamaları şöyle:

"Vatandaşlarımız aidat öder gibi taksit ödeyerek ev sahibi olacaklar. 81 ilde vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu alanlarda bu projeyi gerçekleştireceğiz. Projeyi Cumhurbaşkanımız ağustos ayında açıklayacak.

YAPTIRIM GELİYOR

Kira artışlarını TÜFE'ye uygun yapmak zorundayız. Kanunen böyle olması gerekiyor. Ama maalesef fırsatçılık yapan ve açıklanan rakamların üstünde zam yapan kişiler var.

Bu zamlar kanuna aykırıdır. Kanunen yapılacak kira sözleşmesine aykırıdır. Böyle yapılan artışlar varsa vatandaşlar mahkemeye başvursun. Vatandaşlar TÜFE üstü artış yapanları bize bildirsin. TÜFE üstü kira artışı yapana kanuni müeyyideyi uygulayacağız. 4 bakanlık çalışıyoruz. Bir hafta 10 gün içinde çalışmayı meclisimize göndereceğiz"

HAZİNE ARAZİLERİNİN VATANDAŞA SATIŞI

Bunun neresinde vatandaşa peşkeş çekilmesi var? ‘Buraları birilerine ranta açacaklar’ diyorlar. Bu birileri vatandaşsa, evi olmayan vatandaşsa, hazine arazilerinin verilmesi ise evet alt gelir grubu vatandaşlarımızın ev sahibi olabilmeleri için hazine arazilerini vatandaşımıza peşkeş çekiyoruz.