Mahkemeden binlerce vatandaşa müjdeli karar: Faiziyle iade edilecek!

Mahkemeden binlerce vatandaşa müjdeli karar: Faiziyle iade edilecek!
Güncelleme:

Tüketici Mahkemesi'nin verdiği ve binlerce vatandaşı ilgilendiren kararda müteahhit ve kredi veren banka, tüketicinin ödediği parayı faiziyle iade edecek.

Tüketici Mahkemesi, satın aldıkları evler teslim edilmeyen çok sayıda kişiyi yakından ilgilendiren önemli bir karar verdi.

Hürriyet gazetesinden Dinçer Gökçe'nin haberine göre Dumankaya İnşaat’tan 3 yıl önce aldığı ve teslim edilmeyen konut için, tüketicinin açtığı davada önemli bir karar imza atan mahkeme, dairenin alınması için kredi veren bankayı da sorumlu tuttu. Mahkeme, tüketicinin hem müteahhite hem bankaya ödediği paranın faizi ile iadesine karar verdi.

KARAR BİNLERCE KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR

Kararı değerlendiren Av. Şenol Saltık, “Tüketici Mahkemesi kararında, darbe girişiminin ve inşaat sektöründeki yavaşlamanın mücbir sebep olamayacağı ve yüklenicinin taahhütleri yerine getirmek zorunda olduğuna hükmetti. Mahkeme, aksi takdirde tüketici tarafından ödenen bedelin tüketiciye iade etmek zorunda olduğa karar verdi. Bağlı kredi veren bankanın da iade yükümlülüğü konusunda, kredi tutarı kadar sorumluluğu olduğu mahkeme hüküm altına alındı. Karar benzer durumda olan binlerce kişiyi ilgilendiriyor” dedi.
 

Hürriyet