Yeni konut kampanyasında ''gelire göre faiz'' detayı

Yeni konut kampanyasında ''gelire göre faiz'' detayı
Güncelleme:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, orta gelirlilere yönelik başlatılacak konut kampanyası için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Bakan Kurum, gelire göre farklı faiz oranı uygulanacağını belirtti.

Orta gelirliye yönelik konut projesine ilişkin çalışmalar devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakanlığı ile çalışıyoruz, kısa süre içinde açıklayacağız" dedi.

Konut kredilerinde ise gelire göre farklı faiz oranı uygulamasının başlayacağını belirten Bakan Kurum bununla ilgili de çalışmalar olduğu bildirdi.

Bakan Kurum "Fiyatları dengeledik, aşağı çektik, bunun tekrar yukarı çekilmesini istemiyoruz. Orta gelirliye yönelik kampanyanın amacına ulaşması için çalışıyoruz. Fiyatları olumsuz yönde etkilemesini istemiyoruz. Kampanyayla talebi yönetip proje arzının artırılması lazım. İkisini aynı anda yapmazsak evlerin fiyatları yükselir. Ev fiyatlarının artmaması için titiz çalışma yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.

BAKAN NEBATİ'DEN DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ MESAJI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konut kredileriyle ilgili olarak, "Orta direğin hayali bir ev, bir otomobil sahibi olabilmektir değil mi? Sektör temsilcileri ile konuştuk. Tabi, onların beklentileri konut kredisi faizinin yüzde 0.65-0.99 düzeyine inmesi" ifadelerini kullanmıştı. 

Nebati, konut sektörü için uygulanacak "mortagage kredisi"nin vadesinin 15 yıl düzeyinde olabileceğini ve gelir gruplarına göre farklı faiz oranları uygulanabileceğini sözlerine ekledi.