197 depremzede tahliye edildi

197 depremzede tahliye edildi
Güncelleme:

Depremin burduğu Kahramanmaraş ve Adana'dan 197 depremzede daha tahliye edildi.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki deprem 10 ilde yıkıma neden oldu. Kahramanmaraş'ta bulunan 51'i ağır 54 yaralı, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait uçakla Adnan Menderes Hava Meydan Komutanlığına getirildi. Yaralılar, hazırda bekletilen ambulanslar ile çevre hastanelere sevk edildi.

ADANA'DAN 60 DEPREMZEDE ANKARA'YA GETİRİLDİ

Cumhurbaşkanlığına ait uçak, Adana'dan aldığı 60 depremzedeyle Ankara Esenboğa Havalimanı'na iniş yaptı. Adana'dan Ankara'ya getirilen 60 depremzedenin, 40'ı Etlik Şehir Hastanesi'nde, 20'si Bilkent Şehir Hastanesi'nde tedaviye alındı. 

83 DEPREMZEDE İSTANBUL'A SEVK EDİLDİ

Depremzedeleri taşıyan Türk Silahlı Kuvvetlerine ait 2 askeri kargo uçağı Adana ve Kahramanmaraş'tan havalanarak, gece saatlerinde Atatürk Havalimanı Askeri Apronu'na indi. Aralarında bebek ve çocuklarında olduğu 83 depremzede, burada hazır bekletilen otobüslerle İstanbul'da bulunan yakınlarına götürüldü.

 İNSANLAR ORADA ÇOK ZOR DURUMDA

Ailesi ile birlikte gelen Rıza Dönmez, "Biz aslında Kocaeli'ne gideceğiz de İstanbul üzerinden gideceğiz. Orada çok zor durumda insanlar. Kimsenin gidebileceği evi yok. İnsanlar topluca akrabalarını kaybetti. Bizim en çok şükrettiğimiz şey en yakın ailemizden kimsenin ölmemesi. Hiç kimsenin evi yok. Biri bizim evimiz yıkıldı sizin evinizde kalabilir miyiz diye bir cümle kuramaz, çünkü kimsenin evi yok" dedi. 

DHA