14 FETÖ üyesi daha kaçarken yakalandı

14 FETÖ üyesi daha kaçarken yakalandı
Güncelleme:

Aydın'da düzenlenen operasyonlarda yurt dışına kaçmaya çalışan ve FETÖ/PDY üyesi oldukları için meslekten ihraç edilen 14 polis ve asker ile 3 çocuk ve onlara yardım eden 9 kişi yakalandı.

Didim Emniyet Müdürlüğü ekipleri hafta sonunda düzenlediği iki ayrı operasyonla Yunanistan adalarına kaçmaya çalışan, FETÖ /PDY üyesi oldukları için meslekten ihraç edilip haklarında işlem yapılan 14 kişi, 3 çocuk ve bu şahıslara yardım ve yataklık eden 9 şüpheli yakaladı.

İlk operasyon için istihbarat bilgisi Muğla'nın Fethiye ilçesinden geldi. Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde fiziki ve teknik takibe alınan, polislik ve öğretmenlikten ihraç edilen 9 FETÖ/PDY üyesinin Akbük Mahallesinden tekneyle Yunanistan'a kaçmak üzere olduğu bilgisi Didim Polisine iletildi.

Harekete geçen polis ekipleri, tekne kıyıdan ayrılmadan zanlıları kıskıvrak yakaladı. Teknede yapılan incelemede yakalananlardan 5'inin meslekten ihraç edilen polisler  ile 4'ünün ise ihraç edilen öğretmen olduğu belirlendi. Şüphelilerin gözaltına alınmasından sonra genişletilen operasyonlarda, şüphelilere yardım ve yataklık eden 7 kişi daha gözaltına alındı.

ARALARINDA ÇOCUKLAR DA VAR

Edinilen bilgiye göre ikinci operasyonu ise edinilen istihbarat çerçevesinde Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Mavişehir bölgesinde yaptı. Mavişehir bölgesinde özel tekne ve buna bağlı bot içerisinde 8 erkek, 1 kadın, 3 çocuk ve ayrıca 1 erkek şahıs karada olmak üzere toplam 13 şahıs yakalandı.

Gözaltına alınan şahıslar arasında 1 ihraç kıdemli üsteğmen, 1 ihraç üsteğmen, 2 ihraç astsubay ve 1 ilişiği kesilen askeri öğrenci ve 3 çocuk yer aldı.

Şüphelilerin üzerinden Belçika, İspanya ve Almanya vatandaşlarının isimleriyle hazırlanmış sahte kimlik kartları ele geçirildi. Gözaltına alınan şahıslar adli işlemleri yapılmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.