4'üncü kez dolandırılıyordu

4'üncü kez dolandırılıyordu

İzmir'de daha önce 3 kez dolandırıcılara 200 bin TL para kaptıran kişi 4'üncü kez dolandırılıyordu.

İzmir'in Tire İlçesi'nde telefon dolandırıcılarının hedefi olan ve 3 seferde toplam 200 bin lirasını kaptıran 65 yaşındaki E.E. adlı kadın, dördüncü denemede bu kez dolandırılmaktan kurtuldu. Kadının şikayetiyle çalışma başlatan polis, son olarak 40 bin lira almayı hedefleyen dolandırıcılık zanlısı 21 yaşındaki İ.B.'yi, para dolu poşeti E.E.'den alırken suçüstü yakaladı.

Tire'de yaşayan E.E., son dönemde üç kez telefon dolandırıcısına 200 bin lirasını kaptırdı. Telefonla kendisine ulaşan ve "polis" olduğunu söyleyen dolandırıcının uydurduğu farklı senaryolara kanan E.E., bazı gayrımenkullerini satarak 3 seferde 200 bin lirasından oldu. Dördüncü kez de elinde kalan 40 bin lirasını vermeye kalkışan E.E., belediye hoparlöründen polisin telefon dolandırıcılığına karşı vatandaşı uyarmak için yaptırdığı anonsu duydu. Savcılığa koşan E.E., durumu anlatarak şikayetçi oldu. Bunun üzerine çalışma başlatan polis, E.E.'yi adım adım izledi. Telefon dolandırıcısıyla konuşmasında E.E.'yi yönlendirdi.

SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Buluşma için dün Tire Kent Müzesi önünde randevulaşması üzerine polis, E.E.'yi uzaktan takip etti. Dolandırıcı tarafından yönlendirilen E.E., önce Kent Müzesi önündeki bir banka oturtuldu. Orada beklerken yanına gelen İ.B., E.E.'nin elindeki poşeti alıp hızla olay yerinden uzaklaşmak istediği sırada sivil polislerce yakalandı. Gözaltına alınan İ.B., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi nüfusuna kayıtlı olan İ.B.'nin yakalandığı gün Tire'ye otobüsle geldiği tespit edildi.

DHA