46 bıçak darbesine ''iyi hal'' indirimi

46 bıçak darbesine ''iyi hal'' indirimi
Güncelleme:

Konya'da 2 yıl önce eşi Tuba E.'yi 46 yerinden bıçaklayarak öldüren sanık önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Suçun haksız tahrik altında işlendiğine karar veren mahkeme heyeti, iyi hal indirimi uygulayarak cezayı 18 yıl 4 aya indirdi.

22 Ağustos 2019'da merkez Karatay ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi Başak Caddesi'ndeki sitede meydana gelen olayda belediyenin çöp toplama araçlarında şoförlük yapan Bekir E. ile eşi Tuba E. arasında, iddiaya göre şiddetli geçimsizlik yaşanmaya başladı. Tuba E., 18 Ağustos'ta kendisine şiddet uygulayan eşinden şikayetçi olup, evden uzaklaştırma kararı aldırdı. Uzaklaştırma kararından 4 gün sonra eve gelen Bekir E., eşiyle tartışmaya başladı. Bekir E., çocuklarının gözleri önünde bıçakla Tuba E.'a saldırdı.

EVDEN KAÇMAYA ÇALIŞTI
Aldığı bıçak darbeleriyle yaralanan Tuba E., can havliyle kapıyı açıp, dışarı kaçmaya çalıştı. Vahşete tanık olan çiftin yaşları 9 ile 13 arasında değişen 3 çocuğu da babalarını engellemeye çalıştı. Çocukların tüm çabalarına rağmen eşinin peşinden giden Bekir E., Tuba E.'yi koridorda, 46 yerinden bıçakladı. Tuba E. yaşamını yitirirken, Bekir E. kızını evde bırakarak, 2 oğluyla annesinin evine gitti. Polisi arayarak teslim olan Bekir E., gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen E., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Yürütülen soruşturma sonunda tutuklu E. hakkında, 'Canavarca hisle eşi kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

KARNININ ÜZERİNE OTURUP BIÇAKLAMIŞ
Bekir E.'nin iş çıkışı eşinin 3 çocuğuyla yaşadığı eve geldiği, eşini, karnının üzerine oturarak defalarca bıçakladığı vurgulanan iddianamede, verilecek cezada takdir indirimi uygulanmaması talep edildi. Konya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Bekir E., bugün görülen karar duruşmasına tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS yöntemiyle katıldı. Öldürülen Tuba E.'nin babası Mustafa, annesi Behiye, ağabeyleri Osman ve Derviş Ceran salonda hazır bulunurken yanlarında getirdikleri E.'nun 3 çocuğu ise salon dışına çıkartıldı.

"BENDEN UZAK DURDU"
Bekir E. ise son savunmasında, pişman olduğunu belirterek, eşinin kendisini aldattığını öne sürdü. E., "Bu olay için çok pişmanım. Bu aldatma olayını aile fertlerinin hepsi biliyor. Ben çocuklarımı refah içinde yaşatmak için gece gündüz çalıştım. Son iki yıldır yanıma hiç yaklaşmadı. Bana hep 'Sen çöp kokuyorsun' diyerek benden uzak durdu. Bu yaşanan olay için çok pişmanım" dedi. Duruşmaya katılan aile fertleri ise Tuba E.'un canavarca hisle katledildiğini belirterek, Bekir E.'nin en ağır ceza almasını talep etti.

18 YIL 4 AY CEZA ALDI
Mahkeme heyeti, Bekir E.'yi 'Eşi kasten öldürme' suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırdı ardından da suçun haksız tahrik altında işlendiği gerekçesiyle ve sanığın duruşmadaki iyi hali göz önünde bulundurularak cezayı 18 yıl 4 aya indirdi.

DHA