Anaokulundaki istismar resimle ortaya çıktı

Anaokulundaki istismar resimle ortaya çıktı
Güncelleme:

İzmir’de özel bir anaokulunda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan M.M.Y’nin, 2018 yılında 10 öğrenciyi taciz ettiği iddia edildi. Taciz iddiası bir kız çocuğunun çizdiği resimle ortaya çıktı.

İzmir’de özel bir anaokulunda eğitim gören ve tacize uğradığı iddia edilen 10 çocuktan birinin yaşadığı tacizi anlatan bir resim çizdi ve annesine gösterdi. Anne, “Resmi görmemle dünyam başıma yıkıldı. Okula giderek bu olayın derinlemesine araştırmasını istedim” dedi.

Cumhuriyet gazetesinden Kübra Köklü'nün haberine göre en küçüğü 4, en büyüğü 6 yaşında olan çocuklar, çocuk izleme merkezine verdikleri ifadelerinde, öğretmenleri M.M.Y, (30) tarafından tacize uğradıklarını söyledi. Tacize uğrayan çocukların aileleri, 5 Şubat’ta İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davada tutuksuz yargılanan M.M.Y’nin tutuklanmasını talep etti.

Olayın duyulması üzerine 2019 yılının ocak ayında M.M.Y. hakkında 10 öğrenciye, “cinsel istismar” iddiasıyla Urla Cumhuriyet Başsavcılığı’nda soruşturma başlatıldı. 10 çocuktan 4’ü çocuk izleme merkezinde verdiği ifadesinde, ingilizce öğretmenleri M.M.Y’nin özel bölgelerine dokunduğunu söyledi. Cinsel istismara ilişkin çocuklar, “Öğretmenim beni kucağıma oturttu ve yanağımdan öptü” diyerek yaşadıklarını anlattı. İfadeler doğrultusunda savcılık tarafından hazırlanan iddianamede ise “Şüpheli M.M.Y’nin 10 çocuktan sadece 4 çocuğa ayrı ayrı cinsel duygularını tatmin amaçlı eylemde bulunduğuna ve atılı suçu işlediğine dair kamu davası açmayı gerektirir nitelikte delil bulunduğu anlaşılmaktadır” denildi. İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz yargılanan sanık M.M.Y. hakkındaki iddiaları kabul etmediği belirtilirken öğrencilerin taciz edildiğine tanık olan bir öğretmenin de olduğu bildirildi. 

ÖĞRETMEN GÖRDÜ

E.G. (29) isimli öğretmen, sanık M.M.Y’nin çocukları taciz ettiğini gördüğünü belirterek “M.M.Y’nin 30 dakika boyunca bir öğrenciyi kucağında oturturarak ders işlediğini gördüm. Görür görmez kendisini uyardım. Ancak ilk veli toplantısında veliler, çocuklarından şüphelenerek bizlere M.M.Y’nin çocuklarını istismar ettiklerini söylediler” diyerek başsavcılığa ifade verdi. Ancak tanık E. G., davanın üçüncü duruşmasında ifadesini değiştirerek hiçbir şey görmediğini söyledi. 
 

Cumhuriyet