Ankara'yı kana bulayacaklardı !

Ankara'yı kana bulayacaklardı !

Bombalı eylem hazırlığıo yapan teröristler polisleri görünce kendini patlattı.

Bir at çiftliğinde bombalı eylem için hazırlık yapan 2 terörist, ihbar üzerine çiftliğe gelen polisleri görünce kendini patlattı. Gar saldırısının yıldönümünde Ankara’da katliam yapmayı planlayan biri kadın 2 teröristin kimlikleri belirlendi

Ankara’da bir at çiftliğinin yanında bulunan kulübede biri kadın iki terörist, Diyarbakır ve Haymana’dan gelen ihbar üzerine baskın yapan polisin “teslim ol” çağrısına uymayarak kendini patlattı. Başkent Ankara, böylece 10 Ekim 2015’teki Gar katliamının yıldönümünde büyük bir facianın eşiğinden döndü. Teröristlerin araçla bombalı eylem düzenlemeyi planladıkları gazeteye ilanıyla buldukları aracın devir teslim işleminin ise henüz gerçekleşmediği ortaya çıktı. 

Kimlikleri belirlenen teröristlerden Harun Aslan’ın ailesinin iki gün önce polise kayıp başvurusunda bulunduğu öğrenildi. Olayın ardından açıklamalarda bulunan Ankara Valisi Ercan Topaca “Kullanılan materyaller, yapım şekli, planlanma şekli itibarıyla biraz PKK’yı işaret ediyor” dedi. Polis, aracın bagaj bölümüne yerleştirdikleri Türk Bayrağı ile kendilerini kamufle etmeye çalışan teröristlerle birlikte hareket ettiği düşünülen üçüncü şüpheli şahsı arıyor. 

Kulübede sıkıştılar

Diyarbakır’daki ve Haymana’daki vatandaşların ihbarı üzerine olası bir facia önlendi. Kamera kayıtlarına da yansıyan olay dün Sabah 06.00 sıralarında Haymana karayolunun 30. kilometresindeki bir kulübede yaşandı. Polis tarafından aranan Harun Aslan ile kimliği henüz tam olarak tespit edilemeyen bir kadın terörist araçla bombalı eylem hazırlığı içindeyken polis tarafından baskına uğradı. 

Defalarca yapılan “Teslim ol” anonslarına karşılık vermeyen ancak kulübede sıkışan iki terörist canlı bomba eylemi yaparak kendilerini patlattı. Şiddetli patlamada teröristlerin kaldığı kulübe yerle bir olurken, teröristlere ait olduğu belirtilen araç da büyük hasar gördü. 

Kadın kimliği bulundu

Olayın ardından polis teröristlerin parçalanmış ceset parçalarını bulmak için kulübe yakınında ve civardaki evlerin yakınlarında aramalarda bulundu. Olay yerinde yapılan incelemelerde polis ekipleri çok sayıda şarapnel parçaları, bilye ve civatalara rastladı. Kendilerini patlatan teröristlerin bombalı eylemde yaklaşık 200 kilogram Amonyum nitrat ile plastik patlayıcılar kullandığını belirledi. Olay yerinde patlamada kullanılmayan bir miktar da amonyum nitrat bulundu. Polis olay yerinde yaptığı incelemelerde Mahide Ataş adına bir kadının kimliğine ulaştı. Ceset parçaları kimlik tespiti için Adli Tıp’a gönderildi.

Aslan’ın ise kendi üzerine aldığı araçla birlikte Diyarbakır’dan Ankara’ya geldiği bildirildi. Polis, kendilerini patlatan iki teröriste yardım ettiği değerlendirilen üçüncü bir şüpheli olduğunu belirterek arama çalışmaları başlattı. 
Olayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ankara Valisi Ercan Topaca, bir facianın eşiğinden dönüldüğü kaydetti. 

Katliamın yıldönümü

Topaca, “Önümüzdeki günlerde Gar patlamasının 1. yılı var, başka günler de vardı. Muhtemelen bu günlerle ilgili olabilir. Veya canlı bomba eylemi olma ihtimali büyük. Polisimizi tebrik etmek istiyorum. Böyle bir eylem yapılmış olsa belki çok büyük can kayıpları olabilirdi. Kullanılan materyaller, yapım şekli, planlanma şekli itibarıyla biraz PKK’yı işaret ediyor” dedi. 

Teröristlerin kendilerini Türk Bayrağı ile kamufle ettikleri görülürken, 06 EB 4775 plakalı aracın bagaj bölümüne de Türk Bayrağı yerleştirildiği belirtildi. 

‘Darbe girişimi sandık’

At çiftliği sahibi Ayşegül Aldemir, patlama öncesinde polislerin kendilerini bölgeden güvenlik sebebiyle bir anda uzaklaştırdığını, böyle bir olayın yaşanacağı hiç tahmin etmediğini söyledi. Aldemir, “Bir hafta önce burada bir kadın ve bir erkeğe, gezerken selam vermiştik ama buranın halkı olarak değerlendirmiştik. Biz sabah erken saatlerde terörle mücadele ekiplerinin kapıyı çalmasıyla uyandık. Son derece şiddetli bir kapı çalma sesiydi, panikle uyandık. Hayatımızın tehlikede olduğunu ve acilen arabaya binmemizi söylediler. Önce darbe girişimi zannettik, korktuk, hemen apar topar arabaya bindirildik, arkasından bir patlama sesi duyduk, son derece güçlüydü, çünkü 100 metre arkamızdaydı” dedi.

Gazete ilanıyla aldılar 

Teröristlerin araçla bombalı eylem planladıkları siyah 06 EB 4775 plakalı eski model araca gazetede ilanından ulaştıkları öğrenildi. Dört gün önce aldıkları aracın devir-teslim işlemlerinin ise henüz gerçekleşmediği belirtildi. Diyarbakır’dan Ankara’ya getirilen araçla ilgili olarak araştırma başlatıldı. Ayrıca polis, kulübenin sahibini bulmak için de çalışmalara başladı.

Teröristlerden Bingöl doğumlu Harun Aslan’ın ailesinin iki gün önce polise kayıp başvurunda bulunduğu ortaya çıktı. Aslan’ın Lice’ye bağlı Yalaza köyünde ikâmet ettiği öğrenildi. Topaca da dün olaya ilişkin yaptığı açıklamalarda Aslan’la ilgili “Tahrip olmamış şekilde nüfus cüzdanı elimizde. Diyarbakır’dan verilen isim de epey bir zamandır ortalıkta olmadığı, görülmediği yönünde bir ihbardı” dedi. 

Milliyet