Aracı kundaklanan kadın yardım istedi: Ölmek istemiyorum

Aracı kundaklanan kadın yardım istedi: Ölmek istemiyorum
Güncelleme:

Antalya'da eski sevgilisi tarafından defalarca sözlü ve fiziksel saldırıya uğrayan kadın tehdit mektuplarını aldığını belirterek yardım istedi.

Antalya'nın Kepez ilçesinde eski sevgilisinin arkadaşı ile birlikte otomobilini kundaklayarak yaktığını ileri süren kadın, hayatının tehlikede olduğunu söylüyor.

Geçtiğimiz ay yaşanan olayda 42 yaşındaki A.H.Y, iddiaya göre eski sevgilisi F.Y’nin (28) otomobilini arkadaşı O.T.(27) ile yakarak kaçtı. 

F. Y’nin şikayetiyle gözaltına alınan 2 şüpheli, sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında “nitelikli kasten mala zarar verme” suçundan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davada A.H.Y, F.Y,’nin eski sevgilisi olduğunu, yaktığı aracın kendisinin verdiği parayla alındığını buna karşın zararı karşılamaya hazır olduğunu belirtti.

Sanıklardan O.T. ise olayı A.H.Y’nin baskısı ile yaptığını anlatarak “Eylemimden dolayı pişmanım. Zararı karşılamak istiyorum. Sanıktan korktuğum için aracı yaktım" dedi.

''BU ADAM DIŞARI ÇIKARSA BENİ ÖLDÜRECEK''

F.Y, ise “Hakim Bey size yalvarıyorum, bu adamı bırakmayın. Bu adam içeriden çıkarsa beni öldürecek. Can güvenliğim yok" diyerek, eski sevgilisi ile suç ortağının tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme, bilirkişi raporunda 70 bin TL olarak belirlenen araçtaki zararın iki sanık tarafından eşit şekilde karşılanmasına karar vererek, A.H.Y ile O.T.’yi tahliye etti.

UZAKLAŞTIRMA KARARINI İHLAL ETTİ İDDİASI

Kararın ardından F. Y, eski sevgilisi hakkında 3 ay uzaklaştırma kararı aldırdı.

İddiaya göre A.H.Y, uzaklaştırma kararının 1 gün sonra F.Y’nin çalıştığı işyerine gelerek, çalışma arkadaşlarına ‘Beni arasın’ deyip ayrıldı. Durumu öğrenen F. Y, korkuya kapılıp iş çıkışında polis merkezine gelerek şikayette bulundu. 

BARIŞMASI İÇİN TEHDİT ETMİŞ

Açıklamalarda bulunan F.Y, A.H.Y ile 2014 yılında çalıştığı işyerinde tanıştığını ve ilk başta duygusal bir birliktelik yaşadıklarını söyledi. F.Y, A.H.Y’nin saplantılı bir kişilikte olduğu gerekçesiyle ayrılma kararı aldığını ancak tehditler yüzünden barışmak zorunda kaldığını söyledi.

İHA