Bomba yüklü aracı keskin nişancılar patlattı

Bomba yüklü aracı keskin nişancılar patlattı

Silopi'de terk edilen otomobilin bomba yüklü olduğu ortaya çıktı. Araç kontrollü bir şekilde havaya uçuruldu.

Şırnak'ın Silopi İlçesi Başverimli Beldesi’ne park edildikten sonra çevrede bulunanların şüphelendiği otomobilin bomba yüklü olduğu ortaya çıktı. Bölgede önlem alan polis ekipleri, bombanın imha edilmesi için uzman ekiplerini çağırdı. Olay yerine gelen ekipler biraz önce aracı zırhlı personel taşıyıcıdan ateş açarak patlattı.

Silopi’nin Başverimli Beldesi’ne 1 kilometre uzaklıktaki Habur Sınır Kapısı’na açılan yolun kenarında park halinde ve plakasız bir otomobil olduğunu görenler, yanına giderek inceledi. Camı kırık otomobilin arka bagaj kısmından içeri bakanlar bagajda piknik tüplerine bağlı kablo düzeneklerini görünce araca kimsenin yanaşmaması için karayolunu araç lastikleri kapatıp durumu güvenlik güçlerine bildirdi.

OTOMOBİL SİLAHLA ATEŞ AÇILARAK PATLATILDI

Şırnak'ın Silopi İlçesi Başverimli Beldesi'nde yol kenarına park halinde ve bomba yüklü olduğu tespit edilen otomobili imha etmek için bölgeye jandarma ekipleri geldi. Jandarma bomba imha uzmanları çevrede geniş güvenlik önlemleri alarak yolu trafiğe kapatıp, vatandaşları uzaklaştırdı. Otomobildeki bombanın teröristler tarafından uzaktan kumanda ile patlatılmasının engellenmesi için bölgeye frekans kesici Jammer'li araçlar konuldu.

Güvenlik önlemleri alındıktan sonra otomobil keskin nişancılar uzaktan silahlarla ateş açıp infilak ettirdi. Büyük bir gürültüyle patlayan otomobil alev alarak havaya uçtu ve parçaları çevreye dağıldı. Patlamanın şiddetiyle elektrik telleri koparken, çevredeki bazı ev ve işyerlerinin camları kırıldı.

Bomba yüklü otomobilin imha edilmesinin ardından jandarma ekipleri bölgede geniş çaplı inceleme yaptı. Araç parçaları toplanarak incelenmek üzere götürüldü.

30843247.jpg

BATMAN'DA TERK EDİLMİŞ HALDE BULUNAN OTOMOBİLDE 300 KG PATLAYICI VARMIŞ

Batman'da terk edilmiş halde bulunan otomobildeki patlayıcının 300 kilogram olduğu anlaşıldı.
     
Alınan bilgiye göre, Batman-Diyarbakır karayolunda terk edilen otomobildeki patlayıcının fünye ile infilak ettirilmesi sonucu yolda 1 metre derinliğinde, 2 metre genişliğinde çukur oluştu.

SİLOPİ'DE BOMBA YÜKLÜ ARAÇ BULUNDU - FOTO GALERİ

Batman Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri, olay yerindeki incelemelerini tamamladı. Ekipler, etrafa saçılan otomobilin parçalarını yaklaşık 4 saat süren çalışma sonucu topladı. Yapılan incelemede otomobile 300 kilogram patlayıcının bulunduğu belirlendi.

Trafiğe çift yönlü kapatılan karayolu, olay yerindeki incelemelerin ardından açıldı.

Olay yeri yakınlarında bulunan ve patlama esnasında zarar gören elektrik direk ve kabloları DEDAŞ ekibi tarafından onarıldı.
    
Açılan çukurun kapatılması için Karayolları ekibi çalışma başlattı.
    
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Bomba yüklü aracı keskin nişancılar patlattı - Resim : 2