Diyarbakır-İstanbul uçağında dehşet dakikaları

Diyarbakır-İstanbul uçağında dehşet dakikaları

Diyarbakır-İstanbul seferini yapan uçakta bir yolcu kokpite doğru koşunca korku dolu anlar yaşandı.

Anadolu Jet'in Diyarbakır-İstanbul seferini yapan TK 7211 sefer sayılı uçağında korku dolu anlar...

Diyabakır Havalimanı'ndan dün 11.15'te İstanbul'a hareket etmesi planlanan uçak, kalkış için apronda hareketlendiği sırada, bir yolcu kokpite doğru koşmaya başladı. 

Hürriyet'ten Serdar Aksoy'un haberine göre, Genç yolcu, acil durum sırasında yapılması gerekenlere ilişkin bilgi veren kabin görevlisine çarparak kokpit tarafına geçerken, uçağın içinde kısa süreli panik yaşandı.  

Uçakta bulunanlar ne olduğunu anlamaya çalışırken, kaptan pilot "bir yolcunun uçaktan inmek istediğini ve bu şartlar altında seyahat etmeye zorlanamayacağını" anons etti. Bunun üzerine uçak körüğe tekrar yanaştı ve yolcu indi. 

Akabinde prosedür gereği uçakta arama yapıldı. Bagaj eşleştirmeleri tamamlandıktan sonra tehlikeli bir durum olmadığı anlaşılınca, Diyarbakır-İstanbul uçağı yaklaşık birsaat gecikmeyle havalandı.

Geçen hafta Mısır Havayolları'na ait İskenderiye-Kahire seferini yapan uçağın Seyfettin Mustafa adlı bir kişi tarafından bomba tehdidiyle kaçırılması, hafızalarda tazeliğini korurken, Diyarbakır uçağında yaşanan paniği de artırdı.