Esnafa iftar öncesi dayak !

Esnafa iftar öncesi dayak !

İşportacılar ile polis arasında g iren esnaf iftardan 15 dakika önce dayak yedi.

İstanbul Fatih'te dün iftara 15 dakika kala zabıtalarla işportacılar arasındaki kovalamaca sırasında bir zabıtayı bıçakladığı iddia edilen isportacı ve yeğenleri ile araya girmek isteyen iki esnaf feci şekilde dövüldü. İşportacı ve esnaf savcılığa sevk edilirken, zabıtanın hayati tehlikesi devam ediyor.

Radikal'den İsmail Yılmaz'ın haberine göre İstanbul ’da dün iftar öncesi zabıtalarla işportacılar arasında yaşanan kovalamaca kabusa dönüştü. İddiaya göre, Fatih ilçesinde dün iftara 15 dakika kala zabıtalarla işportacılar arasındaki kovalamaca sırasında bir zabıtayı bıçakladığı öne sürülen bir işportacı ile onu kurtarmak isteyen iki esnaf ve işportacının yeğenleri tekme tokat, cop ve sopalarla dövüldü. Yine iddialara göre işportacı ve iki esnaf sokakta ve zabıta aracında, işportacının iki yeğeni amcalarını görmek için gittikleri hastanede darp edildi. İşportacı ve esnaf savcılığa sevk edilirken, zabıtanın hayati tehlikesinin sürdüğü ifade ediliyor.

201506251328_20.jpg

ESNAF DA DARP EDİLDİ

İstanbul Fatih’te dün iftara 15 dakika kala zabıtalarla işportacılar arasında kovalamaca başladı. İddiaya göre bir zabıta memuru, hurma satıcısı Cemal Coşkun tarafından bıçakla yaralandı. 52 yaşındaki Coşkun zabıtalardan kaçarak, Muratpaşa Sokak’a girdi. Zabıtalar tarafından yere düşürülen ve tekmelenen Coşkun’un kafası kaldırım taşına vuruldu. Aynı sokakta kuaför dükkanı bulunan 25 yasındaki Abdurrezzak Hazar, araya girip Coşkun’u kurtarmak istedi. Tekme tokat dövülen Hazar yere yatırılarak ters şekilde kelepçelendi ve Coşkun ile birlikte zabıta aracına götürüldü.

201506251329_30.jpg

Bu sırada Hazar’ın ağabeyi 35 yasındaki Mustafa Hazar da “O benim kardeşim, nereze götürüyorsunuz“ diye bağırınca o da gözaltına alındı. Abdurrezzak Hazar’ın iddiasına göre araçta çöp ve
sopalarla dövüldü ve üzerindeki cep telefonu ile 300 TL paraya el konuldu.

‘HASTANE AVLUSUNDA POLİS DE’ DÖVDÜ İDDİASI

Cemal Coşkun ve Hazar kardeşler ilkin sağlık kontrolü için Haseki Hastanesi’ne götürüldü. Amcaları Cemal’in yaralandığını öğrenen Mehmet ve Soner Coşkun kardeşler ise hastane avlusunda beklemekte olan 40 kadar zabıta tarafından dövüldü. Sonra da Çevik Kuvvet Şubesi’ne bağlı polis güçleri tarafından hastanenin tuvaletinde coplandı.

Dayağın ardından Cemal Coşkun ile Abdurrezzak ve Mustafa Hazar hakkında “görevi yaptırmamak için direnme ve kasten yaralama“ iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Ağır dayak yediği için Cemal Coşkun ifade veremedi. Avukatı Fahri Engin bu sabah savcılıkta şunları söyledi: “Müvekkilim ifade veremeyecek kadar yaralıdır. Sırtında ve bacağında darbe vardır. Takma dişleri ağzında kırılıp düşmüştür. Aldığı darbelerden dolayı ağzının içinde dikiş varr. Gözleri morarmış halde. Beyanına göre soğuk su dökülüp dövüldüğü için titrem