Evde mini cephanelik bulundu !

Evde mini cephanelik bulundu !

Kocaeli'nde bir eve yapılan operasyonda 6 el bombası ile 3 adet tabanca bulundu.

Kocaeli Emniyet müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, bir evde 6 el bombası ile 3 tabanca ele geçirdi.
Kandıra 1 No'lu F Tipi Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ün geçen salı günü sabah görevine giderken yanından geçen bir otomobilden açılan ateş sonucu şehit edildiği İzmit'te, polis peş heşe operasyonlarını sürdürüyor. Yapılan bir ihbar üzerine Gültepe Mahallesi'nde bir eve yönelik operasyon düzenlendi. Baskında 6 el bombası ile 5 tabanca, bazı dökümanlar ele geçirirken 4 kişiyi de gözaltına aldı. Bu kişilerin İsmet Aktürk suikastıyla ilgisinin bulunup bulunmadığı konusunda henüz bilgi verilmedi. Polisin operasyonu devam ettiği ve gelişmelerle ilgili açıklamayı önümüzdeki günlerde yapacağı belirtildi.

EMNİYETTEN AÇIKLAMA: 6 BOMBA, 3 TABANCA

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nden öğlenden sonra yapılan açıklamada ise, ele geçirilen el bombası va tabancalarla ilgili bilgi verildi. Açıklamada, bu operasyonun 14 Haziran Pazar günü gerçekleştirildiği belirtildi.

Terörle Mücadele ve Kaçakçılık Organize Suçlarla Şube müdürlüğü ekiplerinin Sakarya istikametinden gelip İstanbul istikametine gitmekte olan 06 ve 34 plakalı iki otomobilin TEM Otoyolu'nun Gültepe mevkiinde durdurularak arandığı, otomobilin ön kaputuna gizlenmiş 5 el bombası, 1 el yapımı patlayıcı, 3 tabanca ve bu tabancalara ait 2 susturucu ile mermiler ele geçirildiği kaydedildi.

Olayla ilgili olarak G.B, İ.Y, R.K, ve D.Ç adlı 4 kişinin yakalandığı, 'Örgütlü olarak yurda illegal yollardan harp malzemesi sokmak, nakletmek, ticaretini yapmak, evrakta sahtecilik' suçlarından yasal işlem yapıldıktan sonra sevkedildiği Adliyede tutuklandıkları bildirildi. Bu kişilerin el bombası ve silahları kime ve ne amaçla götürdükleri konusunda bilgi verilmedi.