''Genelkurmay Başkanı Deniz Kuvvetlerinden çıkacak''

''Genelkurmay Başkanı Deniz Kuvvetlerinden çıkacak''
Güncelleme:

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada tanık itirafçının söyledikleri gündeme bomba gibi düştü.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada tanık itirafçı eski doktor Erbağ, "Uydurma T.C. numaraları kullanarak tablet almamızı ve bu tabletlere WhatsApp görünümlü programlar kurmamız istendi" dedi. Erbağ, ayrıca, "Örgüt içerisinde, Deniz Kuvvetlerinin çok önemli olduğu ve gelecekte Genelkurmay Başkanının Deniz Kuvvetlerinden çıkacağı söyleniyordu" dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 52'si tutuklu, 12'si firari, 86 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesince Kocaeli Kapalı Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesindeki salonda yapılan duruşmaya, tutuklu, tutuksuz sanıklar, avukatları ve yakınları katıldı.

Davaya müdahil olan Başbakanlık avukatı Halit Çokan ve TBMM adına avukat Ömer Burak Barış da duruşmada hazır bulundu. Duruşmayı bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar da takip etti.

'Örgüt içi evlilik şartı koşuldu, yapmayınca sınavı kazanamadı'

Davada tanık olarak dinlenen itirafçı eski doktor Gökhan Erbağ, örgütün TSK yapılanmasına ilişkin önemli ifadelerde bulundu.

Çanakkale 2. Ağır Ceza mahkemesi salonundan SEGBİS ile katılan, daha önce ihraç edilen, itirafçı eski doktor tanık Gökhan Erbağ ise TSK mensuplarıyla irtibatı sağlamak için FETÖ/PDY tarafından kurulan "Özel Hizmetler Birimi" (Mahrem Hizmetler Birimi) içerisinde faaliyet gösterdiği ve eski Genelkurmay Konsept Teşkilat ve Harbe Hazırlık Daire Başkanı tutuklu sanık Gürel Kaynak'ın "mahrem abisi" olduğu iddia edilen tutuklu sanık Halil İbrahim Temel ile bilgili bildiklerini anlattı.

Erbağ, "Arif" kod adıyla tanıdığı Halil İbrahim Temel'in, kurmaylık sınavlarına hazırlanan Ramazan Sezai'ye flaş bellekle bazı notlar verdiğini belirterek, "Sezai'ye örgüt içinde evlilik yapmasını şart koştu. Bu evliliği yapmayınca görev yeri değiştirildi. Kurmaylığı da kazanamadı." dedi.

'Uydurma T.C. numaraları ile tablet alıp WhatsApp görünümlü programlar kurduk'

ByLock programını 2014'ün sonuna kadar kullandıklarını, bunun güvenli olmadığını söyleyerek, Kakao Talk ve Eagle programları kullanmalarını istediklerini belirten Erbağ, "Daha sonra uydurma T.C. numaraları kullanarak tablet almamızı ve bu tabletlere WhatsApp görünümlü programlar kurmamız istendi." diye konuştu.

'Gelecekte Genelkurmay Başkanı Deniz Kuvvetlerinden çıkacak'

Tanık Gökhan Erbağ şöyle devam etti:

"Örgüt tarafından, 'evinizi, arabanızı satın Bank Asya'ya yatırın' talimatı geldi. Öğrencilerden bu doğrultuda para istedik. Örgüt içinde en alt rütbe öğretmenliktir. 'Sami" kod adlı Ali Ar bize, 'ByLock büyük paralarla cemaat tarafından tasarlandı' demişti. Örgüt içerisinde, Deniz Kuvvetlerinin çok önemli olduğu ve gelecekte Genelkurmay Başkanının Deniz Kuvvetlerinden çıkacağı söyleniyordu."

Söz alan tutuklu sanık Halil İbrahim Temel'in, "Ben size Fetullah Gülen ile irtibatlı olduğumu söyledim mi?" şeklindeki sorusuna Erbağ, "Evet, çünkü birlikte Fetullah Gülen'i ziyaret etmiştik." şeklinde cevap verdi.