IŞİD Türkiye'ye saldırı mı yapacak ?

IŞİD Türkiye'ye saldırı mı yapacak ?

Ortaya atılan iddialara göre Türkiye'nin IŞİD'e karşı bir müdahalesi halinde IŞİD'in bombalı saldırılara başlayacağı açıklandı.

IŞİD militanı: Türkiye, içinde patlatacağımız bombalı araçlara karşı koyabilecek mi?

IŞİD militanlarının, olası bir Türk müdahalesine karşı güvenlik önlemlerini artırdığı ve Cerablus'ta sınır boyunca tünel kazdığı iddia ediliyor.

Cerablus'taki Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının, Türkiye'nin olası bir müdahalesine karşı hazırlık yaptığı belirtiliyor.

NOW'ın Al-Souria Net'ten aktardığına göre, IŞİD'in elindeki bölgede yaşayan Şazza Halil, IŞİD'in Cerablus etrafında sınır boyunca ve kent içerisinde tünel kazdığını söyledi.

Örgütün sınıra mayın döşediğini de aktaran Halil, kentteki sokaklara da savaş uçaklarını şaşırtmak için muşamba serildiğini belirtti.

Halil, birkaç gün önce örgütün El Saraya Sokağı'nda askeri geçit düzenleyerek "güç gösterisi" yaptığını da sözlerine ekledi.

Halil, bir IŞİD'linin kendisine geçici olarak kentten çekilebileceklerini söylediğini aktardı. Halil'e göre IŞİD'li şöyle devam etti: "Fakat Türkiye, kendi sınırları içinde bombalı araç saldırılarına, suikastlere ve diğer operasyonlara gerçekten karşı koyabilecek mi?"