İstanbul'da bikinili ''memelere özgürlük'' eylemine hapis istemi

Güncelleme:

İstanbul'un Bağdat Caddesi'nde bikinisiyle "memelere özgürlük" yazılı pankartla bir protesto yürüyüşü yapan genç kadın hakkında “Hayasızca hareketlerde bulunma” suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kadıköy’de elinde ‘Memelere özgürlük’ yazılı pankart ile yürüyen sosyal medya fenomeni M.A. geçtiğimiz Aralık ayında Türkiye'nin gündemine yerleşmişti. 10 Aralık 2023 tarihinde Suadiye’de yarı çıplak vaziyette elindeki pankartla protesto yapan M.A.'e bir vatandaş tepki göstererek elindeki pankartı yırtmıştı. İkili arasında bir süre sözlü tartışma yaşandı. Olayın sosyal medyada yayılmasının ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan M.A., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

M.A. ifadesinde, “Protesto hakkımı kullanmak amacıyla yürüyüş yaptım. Bu arada arkadaşım da beni çekti. Vücudumun herhangi bir yeri de açık değildi. Hayasızca bir hareketim olmadı. Ne zaman böyle normal kıyafetimle yürüyüş yapsam gözaltına alınıyorum. Bu durum benim eğitim öğretim hayatımı da etkiliyor. Sürekli aynı şeyi yaşıyorum” dedi. M.A., yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

1 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli M.A.’in, “Hayasızca hareketlerde bulunma” suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

 

 

İddianame, gönderildiği Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. M.A.’in yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak. (İHA)

 

İHA