İşte 40 günlük terör bilançosu !

İşte 40 günlük terör bilançosu !

Türkiye'de son 40 gündür yaşanan terör saldırılarında 41 güvenlik görevlisi şehit düştü.

Türkiye'nin barış ve huzurunu hedef alan terör örgütlerinin son 40 gündeki saldırılarında asker, polis ve korucuların aralarında bulunduğu 41 güvenlik görevlisi şehit edildi, 13 kişi yaşamını yitirdi, 154 kişi yaralandı. Çatışmalarda 43 terörist öldürüldü, 9 terörist yaralı ele geçirildi. Türkiye'de son 24 saatte yaşanan terör olaylarında 6 asker şehit oldu, 12'si asker, 4'ü polis 10 kişi yaralandı, bir sivil asker kaçırıldı.

Terör örgütlerinin son 40 gündeki saldırılarında asker, polis ve korucuların aralarında bulunduğu 41 güvenlik görevlisi şehit edildi, 13 kişi yaşamını yitirdi.
      
KCK'nın geçen ay "Barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağını" açıklamasının ardından PKK ile gençlik yapılanması YDG-H ve Terör örgütü DHKP-C, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere ülke genelinde eylemlerini sürdürüyor.
      
AA'nın derlediği bilgiye göre, 7 Temmuz-15 Ağustos'taki terör saldırılarında, Malazgirt Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız ile Sultanbeyli'deki Fatih Polis Merkezine yönelik bombalı saldırının ardından çıkan çatışmada şehit olan Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken'in de aralarında bulunduğu 41 güvenlik görevlisi (asker, polis ve korucu) şehit edildi, biri İran uyruklu 13 kişi hayatını kaybetti, 3'ü İran uyruklu 160 kişi yaralandı.
      
Teröristlerce çoğunluğu TIR'dan oluşan 129 araç ateşe verildi. Çatışmalarda 43 terörist öldürüldü, 9 terörist yaralı ele geçirildi.
      
Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere DAEŞ ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik pek çok ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, 24 Temmuz'dan bu yana bin 896 kişi gözaltına alındı ve bunlardan 413'ü tutuklandı.

TSK'nın hava operasyonları
      
TSK'nın hava harekatlarında 390 terörist etkisiz hale getirildi, 150'si ağır olmak üzere 400'ün üzerinde terörist yaralandı. Bölücü terör örgütüne ait hedeflere büyük zarar verildi. Bokriskan bölgesinde örgütün 4 büyük grup lideri öldürüldü, 30 terörist yaralandı.

Zargeli Kampı'na yönelik hava harekatında 20'nin üzerinde bölücü terör örgütü üyesi etkisiz hale getirildi. Enze'de barınma alanındaki bölümde ise terör örgütüne ait karargah olarak kullanılan binalar vuruldu. Harekatta yaklaşık 30 kadın terörist öldürüldü.

Son 24 saatte yaşananlar

Gaziantep'te bir eve düzenlenen operasyonda, terör örgütü DAEŞ'e katılmak üzere bekletilen 7'si yabancı uyruklu 22 kişi yakalandı. Şüphelilerin üzerinde 19 bin 950 ABD doları ele geçirildi.
      
Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki Tepe Mahallesi Hacı Cemil mezrasında köy korucularının da içinde bulunduğu seyir halindeki minibüse, 4 PKK'lı teröristin bulunduğu pikaptan ateş açıldı. Korucuların anında karşılık vermesinin ardından teröristler kaçtı, olayda can kaybı ve yaralanan olmadı.
      
Eskişehir'de terör örgütü üyesi olmaktan ve terör örgütünün propagandasını yapmaktan arandığı belirlenen, canlı bomba eylemi gerçekleştirmek için Diyarbakır'a geldiği değerlendirilen B.D. tutuklandı.

Teröristler, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde vatani görevini yapan Erzurumlu sivil askeri kaçırdı. Erzurum'a düğüne gitmek üzere birliğinden ayrıldığı öğrenilen askerin bulunması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Van'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik eş zamanlı operasyonlarda 6 kişi gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü PKK'nın kuruluş yıl dönümü 15 Ağustos'ta düzenlenecek izinsiz gösterileri organize ettiği değerlendirilen kişilere yönelik Van ve Başkale'de eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Van Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla düzenlenen operasyonda, şehir merkezinde 5, Başkale ilçesinde de bir kişi gözaltına alındı.

Gaziantep İslahiye ilçesinde, İslahiye-Boğazici Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, görev gereği Tandır ile Kayabaşı mahalleleri yol ayrımında seyir halindeyken köprü bitiminde yola döşenen el yapımı patlayıcıyı tespit etti. Patlayıcı, bomba imha ekiplerince uzaktan kumandayla infilak ettirildi.
      
Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK yandaşlarınca açılan hendeklerin kapatılması sırasında 2 polis memurunun yaralandığı patlamayla ilgili 14 kişi gözaltına alındı.

Öte yandan, aynı ilçede bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda 14 kişi gözaltına alındı. Aramalarda 250 kilogram patlayıcı, 2 roketatar, 3 kalaşnikof, 1 pompalı tüfek, bomba süsü verilmiş 2 paket, 35 molotofkokteyli, çok sayıda şarjör ve mermi ele geçirildi.
      
İzmir'de, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik 3 ilçede 23 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınanların sayısı 14'e yükseldi. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, Özel Harekat ve çevik kuvvet destekli, Akrep ve TOMA araçlarının katılımıyla Buca, Karabağlar ve Konak ilçelerinde düzenlediği "şafak" operasyonu sonrası aranan bir kişi daha gözaltına alındı.
      
Terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik Samsun'un Atakum ilçesinde ve Gaziantep'te belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan A.İ. D. (22), A.İ. (24), R.G. (19) V.T. (22), J.S. (24), R.R. (24) ve R.Ö (23), emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece serbest bırakıldı.
      
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, 3 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. Yaralı askerler, helikopterlerle hastaneye kaldırılırken, çatışmanın halen devam ettiği bölgeye çok sayıda takviye kuvvet gönderildi. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı. Çatışmada yaralanan askerlerden 2'si ilk müdahalenin ardından Van'a sevk edildi.
      
Helikopterle Van'a getirilen yaralı askerler, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dursun Odabaş Tıp Merkezinde tedavi altına alındı. Şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Dursun Taştiken'in (27) "Ahmet" adında 2 yaşında çocuğu olduğu, ikinci çocuğunun doğumuna bir hafta kaldığı öğrenildi. Şehidin Konya'nın Doğanhisar ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. Taştiken'in cenazesi, uçakla memleketi Konya'ya getirildi.
      
Saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Yasin Gencer'in ise Tokat'ın Turhal ilçesindeki babaevine de acı haber ulaştı. Bu arada şehit Gencer'in ölmeden önce ailesine Kale Mezarlığı'na defnedilmek istediğini söylediği öğrenildi. Turhal ilçesinde hafta sonu yapılacak 14. Geleneksel Kocakavak Karakucak Güreşleri de iptal edildi.
      
Saldırıda şehit olan Uzman Çavuş İbrahim Taş'ın (24) Şanlıurfa'nın Harran ilçesindeki babaevinde ailesine acı haberi, askeri yetkililer verdi. Şehit İbrahim Taş'ın ölmeden 2 gün önce eşini aradığı ve herhangi bir sıkıntının bulmadığını söylediği öğrenildi. Yaklaşık 4 yıldır görev yapan Taş'ın biri 7 aylık, diğeri 2 yaşında iki kızı bulunuyor.
      
Terör örgütü DAEŞ'e yönelik Ankara merkezli Hatay, İstanbul ve Kırıkkale'de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 13 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
      
Siirt'te terör örgütü PKK tarafından el yapımı patlayıcı ve uzun namlulu silahla polis lojmanlarına yapılan saldırıda nöbet kulübesinde bulunan polis memurları Mustafa Toker (42) ve Ogun Kaya (42) yaralandı. Yaralı polisler, ambulansla Siirt Devlet Hastanesine kaldırıldı. Saldırının ardından başlatılan çalışma kapsamında M.K, B.D, E.S. ve Y.K. gözaltına alındı.
      
Bitlis'te Hizan-Tatvan karayolunun 25. kilometresindeki Hazro Deresi'nde yolu ulaşıma kapatan teröristler, sürücü ve yolcuları araçlardan indirerek terör örgütünün propagandasını yaptı. 2 kamyoneti benzin dökerek yakan teröristler, gecenin karanlığından faydalanarak kaçtı.

Bingöl'de terör örgütü PKK mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucunda 2 özel harekat polisi hafif yaralandı. Bingöl Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan polislerin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Erzurum'da terör örgütü mensuplarınca Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğüne roketatar ve uzun namlulu silahla saldırı düzenlendi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Saldırıya anında karşılık verilmesi üzerine teröristler olay yerinden kaçtı. Kaçan teröristlerden biri silahı ve 4 el bombasıyla yaralı ele geçirildi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısı sonrasında Şanlıurfa'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Mert Cömert'in cenazesi, Samsun'un Bafra ilçesinde defnedildi.
      
İstanbul'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik 13 ilçede 23 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin eylem hazırlığı içinde oldukları öne sürüldü. Aramalarda bir ruhsatsız tabanca, çok sayıda mermi, örgütsel dokümanlar, dijital malzemeler ve poşular ele geçirildi.
      
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yol kesen terör örgütü PKK üyeleri, bir tırı ateşe verdi. Suluçem köyüne ulaşımı sağlayan yolu kapatan terör örgütü mensupları, Ağrı'dan Doğubayazıt'da giden 80 FT 940 plakalı tırı durdurdu. Araçtan indirdikleri sürücüyü bir süre alıkoyan teröristler, tırı benzin dökerek yaktı. Teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.
      
Denizli'de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik kent merkezinde 12 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Özel harekat polislerinin katılımıyla yapılan operasyonda 12 kişi gözaltına alındı.
      
Bingöl-Erzurum karayolunu Karlıova ilçesinde ulaşıma kapatıp kimlik kontrolü yapan terör örgütü PKK mensuplarıyla güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Zırhlı aracın geçişi sırasında yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 3 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.