Kapkaç çetesine operasyon !

Kapkaç çetesine operasyon !
Güncelleme:

İstanbul'da tapu daireleri ve banka önlerinde kapkaç yöntemiyle vatandaşın parasını çalan 2 kişi gözaltına alındı.

İstanbul'un çeşitli ilçelerinde tapu daireleri ve banka önlerinde ‘kapkaç’ yöntemiyle vatandaşların parasını çaldkları iddia edilen 2 şüpheli gözaltına alındı. 

Birçok ilçede vatandaşların parasına göz diken ve çalan 2 kişi yapılan operasyonla gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri,  banka önlerinde ve tapu dairelerinde artan kapkaç ihbarları üzerine çalışma başlattı.   Eşkali belirlenen şüphelilerin  Beylikdüzü, Büyükçekmece, Bahçelievler ve Sancaktepe'de kapkaç yaptıklarıını tespit edildi.  Ekipler, Ataşehir’de  M.C. (27) ve M.Ç. (42) adlı iki şüpheliyi,   sahte plakalı otomobil içinde kapkaç yapmak için araç içinde  beklerken yakaladı. Şüphelilerin Beylikdüzü Tapu Dairesi çıkışında Emin Y., adlı vatandaşın 175 bin TL bulunan ev parasını bankaya giderken otomobille kapkaç yaptıkları, yine Sancaktepe Tapu Dairesi önünde Murtaza U., adlı vatandaşın 80 bin TL’sini alarak kaçtıkları ortaya çıktı.  Güvenlik  kamerası kayıtlarına da kapkaç olayları yansıyan M.C. ve M.Ç., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. M.C. tutuklandı,  M.Ç., ise ‘adli kontrol’ şartı ile serbest bırakıldı.

KAMERALARA YAKALANDILAR

Şüpheliler , çevredeki güvenlik kameralarına da yansıdı. Beylikdüzü Tapu Dairesi’nden çıkan Emin Y. adlı vatandaşı takibe alan zanlıların, Y.’nin elindeki 175  bin TL bulunan çantayı alıp hazır bekleyen  beyaz bir otomobile hızla binerek kaçtıkları kameralara yansıdı. Bir diğer güvenlik kamerasında ise  Sancaktepe Tapu Dairesii çıkışında Murtaza U'yu takip eden şüphelilerin,  siyah bir otomobille  yaklaşıp U.’nun elindeki para dolu çantayı aldıkları görülüyor.

DHA