Metris'te 10 gardiyana işkence davası

Metris'te 10 gardiyana işkence davası
Güncelleme:

Metris'te hükümlü bulunan bir kişinin 5 mahkum tarafından öldüresiye dövüldüğü iddiası üzerine 10 gardiyan hakkında dava açıldı.

ADAM yaralama suçundan Metris 1 No'lu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu Samet Kılınç, aynı koğuştaki Ramazan B., Serdar T., Mazlum S., Enes K. ve Yusuf S. tarafından öldüresiyle dövüldü.

KIRIKLARLA İKİ GÜN DURDU

Sabah'ın haberine göre, vücudunda hayati tehlike yaratan kırıklar oluşan Kılınç, iki gün boyunca koğuşunda o şekilde kaldı, korkudan durumu kimseye anlatamadı. 

Gardiyanlar da sayımlar sırasında durumu fark etmedi. Olay, başka bir tutuklunun bildirmesiyle ortaya çıktı. Revir doktoru raporunda, göz çevresinde morluklar oluşan mahkûmun sayımda fark edilmesi gerektiğini bildirdi. Savcı, olayda ihmalleri olduğu düşünülen gardiyanlar S.K., R.A., M.C., M.K., M.S., K.D., D.D., E.Ö., E.K., H.T. hakkında 'görevi kötüye kullanmak' suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istedi. Bakırköy 38. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada konuşan gardiyan E.Ö., "Görmüş olsaydım işlem yapardık" derken, diğer gardiyanlar Kılınç'ın görünürde bir rahatsızlığının olmadığını öne sürdü.

GARDİYAN DALGA GEÇTİ

Söz alan Samet Kılınç, "Yüzümde ve vücudumda yaralar vardı. Görüş günüm olduğu halde, yakınlarımla ve avukatlarımla görüştürmediler. Mahmut isimli görevli, 'Sana TIR mı çarptı' diye dalga geçti. İddianamede Kılınç'ı "döven kişilerden" olduğu belirtilen Yusuf Sak tanık sıfatıyla verdiği ifadede, "Bize merdivenden düştüğünü söyledi" dedi. Mahkeme eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
 

Sabah