MİT yalanıyla istismarda cezalar açıklandı

MİT yalanıyla istismarda cezalar açıklandı
Güncelleme:

Konya'da 17 yaşındaki lise öğrencisini "MİT" yalanıyla kandırıp istismar eden zanlıların cezaları belli oldu.

Konya'da, lise öğrencisi G.A.'nın (17), 'Seni Milli İstihbarat Teşkilatı'na memur olarak alacağız' vaadiyle kandırılıp, elektrik ustası A.M.'ın (35) cinsel istismarına uğramasına ilişkin davada karar çıktı.

Lise müdürü H.A., iddiaya göre; geçen yıl kasım ayında son sınıfta okuyan G.A. isimli kız öğrenciyi, derslerinde başarılı olduğu için, 'Seni Milli İstihbarat Teşkilatı'na memur olarak alacağız' diyerek kandırıp, evli ve 3 çocuk babası A.M. ile tanıştırdı. 

A.M. da G.A.'ya günlerce cinsel istismarda bulundu. G.A.'nın durumu anlatmasıyla ailesi, şikayetçi oldu. Kendisini 'MİT mensubu' olarak tanıtan elektrik ustası A.M., gözaltına alınıp, 25 Kasım 2022'de 'Çocuğun cinsel istismarı' suçundan tutuklandı. 

Aynı okulda eğitim alan K.K. adlı kız öğrenci de A.M. tarafından tacize uğradığı iddiasıyla şikayette bulundu. Soruşturmada ayrıca okul müdürü H.A. ile G.A. ve A.M.'ın dini nikahının kıyıldığı okulun müdürü A.K. tutuklandı.

CEZALARI BELLİ OLDU

A.M., H.A. ve A.K. hakkında, 'Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı' suçlarından 37'şer yıla kadar hapis; tutuksuz sanıklar Ali Akkaş, M.K., ve diğer sanıklar B.K., H.K. için de 'Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçlarından hapis cezası istendi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen idari soruşturma kapsamında 2 okul müdürü de memurluktan ihraç edildi.

Tutuklu A.M., H.A. ve A.K., yargılandıkları 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5'inci kez hakim karşısına çıktı.

Mahkeme heyeti, A.M.'a 'Cinsel istismar' suçundan 22 yıl hapis cezası vererek tutukluluk halinin devamına karar verdi. Okul müdürleri H.A. ile A.K.'ye ise 'Cinsel istismara yardım etme' suçundan 8'er yıl 4'er ay hapis cezası verip tahliye etti. Diğer sanıklardan A.K.'nin eşi M.K., B.K. ve H.K. ise beraat ederken, A.M.'ın ortağı Ali Akkaş'a, 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

DHA