PKK o yolu kapattı !

PKK o yolu kapattı !

PKK, Şemdinli-Yüksekova karayoluna açtıkları hendelere patlayıcı yerleştirdi.

Terör örgütü PKK mensupları, Şemdinli-Yüksekova karayoluna açtıkları hendeklere patlayıcı yerleştirerek yolu trafiğe kapattı

Teröristler, Yüksekova ve Şemdinli arasında ulaşımın sağlandığı Durak köyü yakınlarındaki karayoluna iş makineleriyle açtıkları hendeklere el yapımı patlayıcı yerleştirdi.

Karayolunu ulaşıma kapatan ve araçların geçişine izin vermeyen teröristlerin, durdurdukları araçlarda kimlik kontrolü yaptığı öğrenildi.

Güvenlik güçlerinin, yolun açılması ve teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlattığı belirtildi.

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde hendek kazarak yolu trafiğe kapatıp kimlik kontrolu yapan PKK’lı teröristler, bölgede uçuş yapan askeri bir helikoptere taciz ateşi açtı.

Şemdinli-Yüksekova Karayolunu, ilçenin yakınında hendek kazarak kapatan teröristler, bölgede zaman zaman kimlik kontrolu yaparken, bugün öğlen saatlerinde ise helikoptere uzun namlulu silahlarla taciz ateşinde bulundu. Saldırıda can kaybı ve yaralanma olmadı.

Bu arada, ilçe merkezindeki esnaf öğle saatlerinde kepenklerini kapattı. Esnafın işyerlerini kapatması ile birlikte ilçe merkezi sessizliğe büründü.