PKK'nın korkunç İstanbul planı !

PKK'nın korkunç İstanbul planı !

İstanbul'da PKK/KCK'nın gençlik yapılanmasına düzenlenen operasyonda, aranan 5 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

İstanbul TEM Polisi, “Abdullah Öcalan’a özgürlük” adı altında düzenlenecek yasadışı eylemde polise ve kamu binalarına saldırma hazırlığı yapan PKK/KCK’nın gençlik yapılanmasına operasyon düzenledi. Aranan 5 şüphelinin gözaltına alındığı baskında, çok sayıda molotof kokteyli (sıvı bomba) ele geçirildi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) içerisinde hareketlilik olduğunu belirledi. Yürütülen istihbarat çalışmalarında, örgütün, “Abdullah Öcalan’a özgürlük” adı altında korsan gösteri yapacakları belirlendi. Teknik ve fiziki takiplerde, şüphelilerin, çevredeki otomobiller, iş yerleri, kamu binaları, kamu araçları ve polise yönelik saldırı hazırlığında olduğu tespit edildi. Örgüte yönelik titizlikle yürütülen çalışma tamamlanınca operasyon kararı alındı.

TEM timleri Beyoğlu, Sultangazi ve Esenyurt’ta eş zamanlı baskın düzenledi. Çevik Kuvvet ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği operasyonda, 5 şüpheli gözaltına alındı. Aramalarda,  80 molotof kokteyli (sıvı bomba), 30  havai fişek bataryası, bir otomotik tüfek ve çok sayıda fişek ele geçirdi. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.