Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan İzmir için 6,5'lik uyarı

Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan İzmir için 6,5'lik uyarı
Güncelleme:

Ege Bölgesi'nde özellikle de İzmir çevresinde endişelendiren sismik hareketlilik devam ederken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan bölgenin 6,5 büyüklüğünde büyük bir depreme gebe olduğunu söyledi.

Ege Bölgesi'nde son zamanlarda artan sismik hareketlilik endişe vermeye devam ediyor. Özellikle İzmir'e yakın noktalarda peş peşe meydana gelen depremler sonrasında Ege sakinleri tedirginlik yaşarken, dün Ege Denizi'nde İzmir'in Karaburun ilçesi ile Midilli Adası arasında meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki deprem büyük korkuya yol açmıştı.

Türkiye'nin pek çok bölgesi gibi deprem kuşağında yer alan ve irili ufaklı aktif fay hatlarının üzerindeki İzmir için Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan kritik bir uyarı geldi.

Bölgenin 6,5 büyüklüğünde büyük bir depreme gebe olduğunu belirten Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Midilli-Sisam-Karaburun-Foça alanı Zeytinbağ kırığının gerdiği bir deprem alanıdır. Son deprem 12 Haz. 12.28’de M6,2 olmuş, ancak buradaki gerginliği boşaltamamıştı. Bugün Midilli M4,5; gerginliğin sürdüğünü göstermektedir. Bölge M6,5’da büyük depreme gebedir. Süresini bilmiyoruz" dedi.