Prof. Dr. Sözbilir'den korkutan uyarı: ''Yeni fay hatları ortaya çıktı''

Prof. Dr. Sözbilir'den korkutan uyarı: ''Yeni fay hatları ortaya çıktı''
Güncelleme:

Prof. Dr. Hasan Sözbilir Türkiye’nin farklı yerlerinde depremlerin meydana gelmeyi sürdüreceğini belirterek, "Türkiye'de yeni fay hatları ortaya çıktı" dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir Edirne’de düzenlenen bir konferanstaki konuşmasında Türkiye’de bugüne dek bilinenler dışında yeni fay hatları olduğunu duyurdu. Türkiye fay haritasında yeni fayların da yer alması için çalışmalar başladı.

 Türkiye’nin farklı yerlerinde depremlerin meydana gelmeyi sürdüreceğini belirten ve ülkemizde 5,5 büyüklüğünün üzerinde deprem üretebilecek 485’in üzerinde diri fay parçası olduğunu söyleyen Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni faylarla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Yeni yapılan bilimsel çalışmalar yeni fayların olduğunu da ortaya çıkarıyor. Faylarımız sürekli artacak, hiçbir zaman azalmayacak. Denizdeki faylar da gündemde. Onların da haritalandırma süreci başlamış durumda. MTA ve ilgili kuruluşlar tarafından yapılıyor. Bilim insanları olarak fayları tanımak için çalışıyoruz.”