TSK: 5 terörist öldürüldü, 1'i yaralı yakalandı

TSK: 5 terörist öldürüldü, 1'i yaralı yakalandı

Genelkurmay Başkanlığı, teröristlerle girilen silahlı çatışmada 4 askerin yaralandığını, 5 teröristin öldürüldüğünü, 1 teröristin ise yaralı olarak ele geçirildiğini duyurdu.

Ağrı'nın Diyadin İlçesi’nin Yukarı Tütek Köyü'nde bugün yapılacak ağaç dikme etkinliği için bölgede güvenlik önlemi alan askerlere, PKK’lı teröristler tarafından ateş açıldı. Çıkan çatışmada 4 askerin yaralandığı belirtildi. Bölgeye çok sayıda takviye kuvvet gönderildi. Genelkurmay Başkanlığı akşam saatlerinde yaptığı açıklamada 5 teröristin öldürüldüğünü, 1 teröristin ise yaralı ele geçirildiği bildirilirken, 4 askerin yaralandığı kaydedildi.

GENELKURMAY: 5 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ, 1 TERÖRİST YARALI ELE GEÇİRİLDİ

"Ağrı ili Diyadin ilçesi Yukarıtütek köyü bölgesinde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerle gün boyu devam eden silahlı çatışmada yaralanan dört personelimiz Ağrı Devlet Hastanesine tahliye edilmiş olup, üç personelimizin yaralarının hafif olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı, bir personelimizin ise ameliyata alındığı hastane yetkililerinden öğrenilmiştir. Yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz.

Diğer taraftan silahlı çatışmada beş teröristin öldürüldüğü, bir teröristin yaralı olarak ele geçirildiği bilgisi alınmıştır."

VALİLİK: 5 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ, 1 TERÖRİST YARALI YAKALANDI

Ağrı Valiliğinden Diyadin'deki çatışma ile ilgili yazılı açıklama yapıldı. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 'Diyadin ilçesine bağlı Yukarı Tütek köyünde 11 Nisan 2015 tarihinde vatandaşların güvenliğini sağlamak maksadıyla bölgede görevlendirilen güvenlik güçlerimize terör örgütü mensupları tarafından açılan açılan ateş sonucu çatışma meydana gelmiş, çatışmada bir üsteğmen 3 uzman çavuş olmak üzere 4 güvenlik görevlimiz yaralanmıştır. Bir uzman çavuşun sağlık durumu ağır olup, yaralı askerler Ağrı Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Çatışmada 5 terörist etkisiz hale getirilmiş, bir terörist yaralı olarak yakalanmıştır.'
 

PKK ASKERLERE ATEŞ AÇTI - FOTO GALERİ


AKDOĞAN: ATEŞLE OYNAYAN KAYBEDER

 

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ağrı'da güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışma hakkında bir açıklama yaptı. Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Akdoğan, "Ağrı'da halkımızın huzur ve güvenliği için gayret gösteren güvenlik güçlerimize yönelik terörist saldırıyı kınıyorum. Siyasal rekabete baskı, şiddet ve silah karıştırmak, halkın iradesine zorla ipotek koymaya çalışmak kabul edilemez. Kamu düzenine, seçim güvenliğine ve millet huzuruna yönelik girişimlere müsamaha gösterilemez. Ateşle oynayan kendisi kaybeder" ifadelerini kullandı.

EFKAN ALA: SALDIRIYI YAPANLAR ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Ağrı'nın Diyadin İlçesi'ndeki terör saldırısına ilişkin, ''Çatışmalar devam ediyor. 25 terörist askerlerimize karşı çatışmanın içinde'' dedi.

5464.jpg

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN PKK SALDIRISIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı'ndan, Ağrı'daki saldırıyla ilgili, "Bu tarz gelişmelere karşı devletimizin tüm kurumları gerekli tüm tedbirleri almaya ve uygulamaya kararlıdır" açıklaması yapıldı.

İçişleri Bakanlığı, Ağrı'nın Diyadin İlçesi'ne bağlı Yukarı Tütek Köyü'nde bu sabah PKK'lıların askerlere ateş açması sonucu 1 üsteğmen ile 3 uzman çavuşun yaralanması olayı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Kamu düzenini zedeleyen, vatandaşlarımızın güvenliğini riske atan bu tarz gelişmelere karşı devletimizin tüm kurumları gerekli tüm tedbirleri almaya ve uygulamaya kararlıdır" denildi.

İçişleri Bakanlığı, " 11 Nisan 2015 günü Ağrı ili Diyadin İlçesine bağlı Yukarı Tütek köyü civarında silahlı terör örgütünün vatandaşlarımıza baskı uygulayacağı ve terör örgütünün propagandasının yapılacağı bilgisi üzerine kamu düzeninin sağlanması amacıyla ilgili birimlerimiz bölgeye sevk edilmiştir. Bölgede görevlendirilen güvenlik güçlerimize terör örgütü mensupları tarafından ateş açılmış ve ilk ateşte 4 askerimiz çeşitli yerlerinden yaralanmıştır. Bölgeye geçiş sırasında saldırı olması, kamu düzenine ilişkin hassasiyetimizi doğrulamakta ve alınan tedbirlerin gerekliliğini göstermektedir. Kamu düzenini zedeleyen, vatandaşlarımızın güvenliğini riske atan bu tarz gelişmelere karşı devletimizin tüm kurumları gerekli tüm tedbirleri almaya ve uygulamaya kararlıdır."