Yine bir kadın cinayeti, yine aynı savunma....

Güncelleme:

Türkiye bugün de yeni güne yine bir kadın cinayetiyle başladı. Bursa'da boşanma aşamasındaki bir cani eşini merdane ile darbedip boğarak öldürdü. Cani eşin savunması ise tanıdık çıktı.

Bursa’da boşanma aşamasındaki eşi S.K.'ı (42) öldürüp kaçan T.K. (45), yakalandı. T.K.'ın ifadesinde, eşini kıskançlık nedeniyle öldürdüğünü, başına merdane ile vurduktan sonra boğduğunu söylediği belirtildi.

​Olay, dün saat 08.00 sıralarında Yıldırım ilçesi Esenevler Mahallesi'nde meydana geldi. T.K., boşanma aşamasında olduğu eşi S.K.’ın kız kardeşine 'Karımı öldürdüm' diyerek mesaj attı. Mesajı gören kız kardeşi, çiftin oğlu H.K.'a haber verdi. Eve gelen H.K., annesini kanlar içerisinde bulup, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Gelen sağlık ekibi, S.K.'ın hayatını kaybettiğini belirledi.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayın ardından kaçan şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. T.K., cinayetten bir gün sonra Kent Meydanı’nda yakalanarak gözaltına alındı.

 Emniyetteki ifadesinde suçunu itiraf eden T.K.’ın, cinayeti kıskançlık nedeniyle işlediğini belirterek, “Eşimin iş yerinde 2023 yılının son günü, fabrikanın düzenlemiş olduğu moral amaçlı gece vardı. Eşim o akşam Metehan isimli biriyle fotoğraf çektirip, sosyal medyada paylaşmıştı. Yaklaşık 1 aydır bu nedenle tartışıyorduk. Olay günü sabahı da aramızda yine tartışma çıktı. Eşimin başına merdane ile vurdum, sonra da boğdum. Ancak neyle boğduğumu hatırlamıyorum” dediği öğrenildi.

 Bursa’da boşanma aşamasındaki eşi S.K.'ı (42) öldürüp kaçan T.K. (45) polis ekiplerinin teknik ve fiziki takibi sonucu Osmangazi ilçesi Santral Garaj Mahallesi'nde yakalandı. Gözaltına alınan T.K., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

DHA