Abdulkadir Selvi: Kılıçdaroğlu küreselci bir ekiple çalışıyor

Abdulkadir Selvi: Kılıçdaroğlu küreselci bir ekiple çalışıyor
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı canlı yayında "Bak Ahmet Hakan gereğini yapıyor" dediği Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu hedef aldığı yazısında "Kılıçdaroğlu küreselci bir ekiple çalışıyor" dedi.

AK Parti iktidarına yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir süredir 'ekip değiştirdiğini' ileri sürerek, "Ulusalcı ekibi geri plana itti, küreselci bir ekiple çalışmaya başladı. Ne zamandan beri?Başörtüsüyle ilgili çıkışı yaptığı, ABD ve İngiltere gezilerine çıktığı, Jeremy Rifkin’le anlaştığı zamandan beri" dedi.

"Kılıçdaroğlu ithal danışmanlardan medet umadursun, AK Parti strateji heyeti 2023 seçimlerine giderken yeni politikalar üretiyor" diyen Selvi, "Kılıçdaroğlu'nu 6’lı masanın ortak adayı yapmak için CHP içinde bir ekip kurulmuştu" dedi.

Selvi, şöyle devam etti:

Doğrudan Kılıçdaroğlu’na bağlı olarak çalışan ekip, Kılıçdaroğlu’nu önplana çıkarmayı, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı geriletmeyi başarmıştı. Faik Öztrak’tan, Oğuz Kaan Salıcı’dan, Bülent Kuşoğlu’ndan, Erdoğan Toprak’tan, İbrahim Uslu’dan, Canan Kaftancıoğlu’ndan söz ediyorum. Kılıçdaroğlu’nun evinin mutfağından çektiği videolar, helalleşme çağrısı, CHP’nin toplantılarında kendisine destek istemesi de bu ekibin belirlediği stratejinin bir ürünüydü. Etkili de oldu. Kamuoyu araştırmalarında gerilerde olan Kılıçdaroğlu tırmanışa geçti.

Ancak Kılıçdaroğlu bir süredir ekip değiştirdi. Ulusalcı ekibi geri plana itti, küreselci bir ekiple çalışmaya başladı. Ne zamandan beri? Başörtüsüyle ilgili çıkışı yaptığı, ABD ve İngiltere gezilerine çıktığı, Jeremy Rifkin’le anlaştığı zamandan beri. Almanya gezisine hazırlanan Kılıçdaroğlu şimdilik küreselci bir ekiple çalışıyor. Çünkü cumhurbaşkanı adaylığına karşı çıkan ABD, İngiltere ve Almanya’yı ikna etmeye çalışıyor. O nedenle diyorum ki Kılıçdaroğlu Rifkin’le, ekonomiyle ilgili görüşleri için değil, Batılı başkentlerde kendisi lehine lobi faaliyetleri yürütmesi için anlaştı. Toplantı başına 20 bin dolar, yıllık 1 milyon dolar karşılığında. Bu arada Rifkin’in ön plana çıkarılması Daron Acemoğlu’nu rahatsız etmiş.

Abdulkadir Selvi'nin Hürriyet gazetesindeki yazısının tamamı için...