Adana Büyükşehir Belediyesi’nde silahlı saldırı: Özel Kalem vekili hayatını kaybetti

Güncelleme:

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın Özel Kalem Müdür vekiline silahlı saldırı düzenlendi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın özel kalem müdür vekili Samet G., makamında bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Ağır yaralanan G., hastaneye kaldırıldı.

Olay, saat 12.30 sıralarında Adana Büyükşehir Belediyesi'nde meydana geldi. İddiaya göre kimliği belirsiz bir kişi, tabancayla girdiği belediye binasında özel kalem müdür vekili Samet G.'e ateş açtı. G., vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralandı.

 İhbar üzerine belediyeye polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Vücuduna 3 kurşun isabet ettiği belirtilen G., belediye yakınındaki özel bir hastaneye kaldırıldı. Yaralanan G.’ün ameliyatı devam ederken durumunun ağır olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ!

Olay, saat 12.30 sıralarında Adana Büyükşehir Belediyesi'nde meydana geldi. İddiaya göre kimliği belirsiz bir kişi, tabancayla girdiği belediye binasında özel kalem müdür vekili Samet G.'e ateş açtı. G., vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralandı. Ağır yaralanan G., kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

ŞÜPHELİNİN İLK İFADESİ ORTA ÇIKTI

İddiaya göre, belediye halk ekmekte çalışan Mikail G., Özel Kalem Müdür Vekili Samet G. ile konuşmak için makamına gitti. Bir süre sonra aralarında tartışma yaşanınca Mikail G. yanında bulundurduğu tabanca ile Samet G.’ü yaraladı.

Daha sonra suç aletiyle polise teslim olan şüpheli Mikail G.’nin, ilk ifadesinde, ”Beni dolandırdı, bundan dolayı vurdum” dediği öğrenildi.

SALDIRGANIN HAVAYA ETEŞ EDERKEN GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI

Adana Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü'nü tabanca ile vurup ağır yaralayan belediye çalışanı Mikail G.'nin tabancayla havaya ateş ederken görüntüsü ortaya çıktı.

SALDIRGAN BELEDİYE ÇALIŞANI ÇIKTI

Adana Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Vekili Samet G.'ü vuran M.G. gözaltına alındı. M.G.'nin Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası'nda çalıştığı, G.'ün arkadaşı olduğu, bir süre sohbet ettikten sonra üzerindeki tabancayı çekip, ateş ettiği belirlendi. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen M.G.'nin belediye personeli olduğu için üst araması yapılmamış olabileceği ileri sürüldü. Aşırı kan kaybeden ve uzun süre duran kalbi tekrar çalıştırılan G.'ün durumunun kritik olduğu, yaşam destek ünitesine bağlandığı bildirildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Özel Kalem Müdür Vekili Samet G.’e yapılan silahlı saldırıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Özel Kalem Müdür Vekili Samet G., Adana Büyükşehir Belediyesi içerisinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır bir şekilde yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede ameliyata alınmıştır.

Olayın alacak verecek meselesi yüzünden Adana-1980 doğumlu, Belediye Halk Ekmek çalışanı M.G. isimli şahıs tarafından gerçekleştirildiği tespit edilmiş, şüpheli şahıs suç aleti ile birlikte olay akabinde yakalanmıştır."

BAŞKAN KARALAR: YALVAR YAKAR İŞE ALDIĞIMIZ BİRİYDİ!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdür Vekili Samet G.'ün ameliyata alındığı özel hastaneyi ziyaret ederek doktorlardan bilgi aldı. Hastane çıkışında bilgi veren Karalar, "Saldırıyı gerçekleştiren kişi, yalvar yakar işe aldığımız biriydi. Niye böyle bir şey yaptı, anlamadık. Belediye personeli olduğu için arkadaşlar üstünü aramamışlar. Balcalı Hastanesi'nden işinde uzman, çok önemli hocalarımız Samet'in ameliyatını yapıyor. Herkesten dua bekliyoruz" dedi.