Antalya Bürosunun Bölge Haberleri (1)

Antalya Bürosunun Bölge Haberleri (1)

Evcilmen'den AVM çıkışıMURATPAŞA Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, "Günü geldiğinde kimin hangi AVM'ye karşı çıktığını, hangi AVM'yi onayladığını be...

Evcilmen'den AVM çıkışı

MURATPAŞA Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, "Günü geldiğinde kimin hangi AVM'ye karşı çıktığını, hangi AVM'yi onayladığını belgeleriyle ortaya koyarım" sözleriyle Konuksever'de yapımı planlanan AVM'yle ilgili yeni bir cephe açtı.

Başkan Evcilmen, Konuksever Mahallesi'nde Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın meclise iade kararıyla 'şimdilik' sakinleşen AVM tartışlarına yeni bir boyut açtı. Başkan Evcilmen, ilçesinde 8 AVM olduğu ve Konuksever'de planlanan 9'uncu AVM'ye yönelik tepkisinin 'sözde' olduğu değerlendirmelerine tepki gösterdi. Evcilmen, “İşin aslı çok net. Ben kent merkezindeki bütün AVM'lere karşıyım. Dün de karşıydım, bugün de karşıyım, gelecekte de karşı olmaya devam edeceğim" diye konuştu.

Kendisini hedef alan açıklamaların siyasetin tıkandığı noktayı gösterdiğini savunan Başkan Evcilmen, kent merkezindeki AVM'lerin kısa dökümünü yaptı. Başkan Evcilmen, şöyle konuştu: “Siyaset sona gelindiğinde böyle yapılıyor. Millet tribüne oynuyor. Tüm AVM'ler Muratpaşa'daymış. Ne ilgisi var. Büyükşehir ve Muratpaşa belediyelerinin arşivlerine bakılsın."

"Muratpaşa TerraCity'i reddetmiştir. Shemall'a doğrudan karşı çıktım. TerraCity ve Shemall Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 2004-2009 tarihleri arasındaki aritmetik çokluğu olan yönetimince kabul edilmiştir. Laura daha önceden iskanlı bir yapıdır. Real ve Migros Alışveriş Merkezi, MarkAntalya benden önce planlanmıştır. Deepo, Özdilek bizim bölgemizde değil."

Konuksever Mahallesi'nde, 150 bin metrekare büyüklüğe ulaşabilecek AVM'ye ilişkin, kendisine yöneltilen eleştirilere ilk kez yanıt verme ihtiyacı duyduğunu belirten Başkan Evcilmen, “Arşivleri karıştırsınlar, biraz çalışsınlar bakalım. Doğru olmayan argümanlarla siyaset yapılmaz. Günü geldiğinde kimin hangi AVM'ye karşı çıktığını, hangi AVM'yi onayladığını belgeleriyle ortaya koyarım" diye konuştu.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Süleyman Evcilmen

===

Emniyetten kadınlara özel uyarılar

ANTALYA Emniyet Müdürlüğü internet sitesinden, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşlar uyarılıyor. Polisin uyarıları özellikle çarşı- pazarda ve yolda yalnız yürüyen, evde beklenmedik bir kapı çalınması karşısında dolandırıcılık ya da yankesicilik mağduru ihtimali olan kadınlara yönelik. tdp.antalya.pol.tr adresinde yer alan bilgiler, vatandaşın kapkaç mağduru olmaması için alması gereken bireysel tedbirleri içeriyor.

ZİYNET EŞYALARINA DİKKAT

Uyarılar, özellikle kadınların mağduriyetini en aza indirmeyi hedefliyor. Polisin uyarılarının başında, ziynet eşyalarına yönelik uyarılar geliyor. Açıklamada, hırsızların iştahını kabartan ziynet eşyalarının çalınması sırasında yaşanacak olası boğuşmada yaralanmalar ve bazen ölümler olabileceği ifade ediliyor. Alışveriş merkezlerinde ya da çarşı pazarda ziynet eşyasıyla gezen kadınların hedef olacağı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Ziynet eşyanızı görülmeyecek şekilde takın, yolda yürürken de ıssız yerleri kesinlikle tercih etmeyin. Apartmana giderken takip edilip edilmediğinizden emin olun. Mümkünse yalnız yürümeyin. Kalabalık ortamlarda kısa süreli de olsa kesinlikle çantanızı kimseye emanet etmeyin. Alış veriş merkezi, semt pazarı vb yerlere giderken çantanızda çift cüzdan bulundurmak ve fazla miktardaki paranızı, kredi kartlarınızı, kimlik kartınızı, ehliyetinizi, değerli evrakınızı başka cüzdanda bulundurun."

Ömer ERDEM/ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

--- KUTU ---

Hırsız kapınızı çalabilir

Antalya polisinin uyarıları çarşı- pazarla da sınırlı değil. İşte bir kadının evinde ya da sokağa çıktığında alması gelen tedbir önerileri;

* Evinizin elektrik, su telefon, doğal gaz vb. donanım ve şebekelerini kontrol için geldiklerini söyleyen tamirci, tesisatçı, belediye görevlisi kılığındaki kişilere dikkat edin.

* Resmi görevli olduklarını belirten kişilerden kimlik göstermelerini isteyin.

* Kapıya gelen satıcı, dilenci, bohçacı, falcı vb. kişiler her zaman mal satmak için gelmez. Kötü niyetli kişiler toplumun bu istemini her zaman kendileri için fırsat olarak değerlendirmek ister. Bunlara karşı her zaman dikkatli olun.

* Evinizde yalnız olduğunuzda kapınızı tanımadığınız kişilere açmayın. Kapınızda mutlaka zincir bulundurun. Önce kapı dürbününden bakın, sonra zinciri açmadan ne istediğini anlayın. Ancak tanımadığınız şahıslara kesinlikle kapınızı açmayın.

* Evden çıktığınızda bırakmak zorunda olduğunuz değerli eşyalarınızı alışılagelmiş yerlerin dışında ve en son düşünülen veya hiç düşünülmeyen yerlerde saklayın.

* Ziynet eşyalarınızı üzerinizde taşımak zorundaysanız, dikkat çekmemek için değerli takılarınızı örtecek giysiler giymeniz mağduriyete uğramanızı önleyecektir.

* Toplu taşıma araçlarında seyahat ederken çantalarınızın kapaklarını iç yüze getirin veya çantanızı ön tarafında tutarak elinizle kontrol altına alın.

* Taşıtlarda seyahat ederken özellikle kucağında çocuk taşıyan kadınlara ekstra eşyalarını tutmayı teklif eden kişilere karşı dikkatli olun.

* Kalabalık alış veriş merkezlerinde veya marketlerde alış veriş yaparken cüzdanınızı çantanızdan çok sık olarak çıkarmamaya, elinizde tutmaya, tezgah üstüne veya başka yerlere koymamaya dikkat etin.

* Issız mahallerden geçmemeye özen gösterin.

===

Büfe ankazı isyanı

KONYAALTI sahilinde önceki gün boşaltılan 24 plaj işletmesinden geriye enkaz yığını kaldı. Kira süreleri dolmasına rağmen yaz sezonunu ecrimisil uygulamasıyla geçiren işletmeler, tesislerdeki masa, sandalye, branda, buzdolapları gibi eşyalarını taşımaya başladı. Taşınmanın ardından büfelerden geriye kalan enkaz, yollara ve kaldırımlara saçıldı.

Çivili tahta, cam gibi tehlike yaratan atıklar, plaja da yayıldı. Çocuk arabalarıyla kaldırımda yürümeye çalışanlar, cam kırıkları arasından çocuklarını geçirdi. Enkazın kısa sürede kaldırılmasını isteyen semt sakinleri, "Yol boyunca her yer eski büfelerin enkazlarıyla dolup taşıyor. Cam kırıkları, çivili tahtalar her yere yayılmış durumda. Çocuklarımızla yürüyüş yapmaktan korkuyoruz" dedi.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Enkazdan fotolar

===

Yakalanma korkusu kaza yaptırdı

POLİSİN denetimleri sırasında 'dur' ikazına uymayıp kaçan sürücü, park halindeki otomobillere çarptı. Yaya olarak kaçmaya çalışan otomobildeki gençler yakalanırken, araçta hasar meydana geldi. Muratpaşa İlçesi'ne bağlı Sedir Mahallesi Zambak Caddesi'nde Salı gecesi saat 23.00 sıralarında 'dur' ihtarına uymayan 07 BLP 98 plakalı otomobilin sürücüsü 22 yaşındaki Sait Ç. ile yanında yolcu olarak bulunan arkadaşı Mustafa S. (21), çok sayıda polis ekibini peşine taktı.

İki genç, karanlık sokaklarda hızla kaçmaya çalıştı. İkazlara rağmen durmayan sürücü Sait Ç., Sedir Mahallesi'nde park halindeki otomobillere çarparak, önce Dutlubahçe Mahallesi'ne girdi. Konuksever Mahallesi 769 Sokak'ta motosikletli yunus timleri tarafından durdurulduktan sonra yaya kaçmaya çalışan iki genç polis tarafından yakalandı, otomobil ise hasar gördü.

Polisten kendilerini bırakmalarını isteyen gençler, "Tek amacımız biraz otomobille akrobasi hareketi yapmaktı. Yakalanma korkusu yüzünden kaza yaptık" dedi. Kazaya karışan otomobil otoparka çekilirken, sürücüye 2 bin TL para cezası uygulandı.

Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, (DHA)

Foto: Olay yerinden ve Mustafa S.'nin fotosu

===

Yeni yılda türkü şenliği

ANTALYA Tabip Odası'nın Türk Halk Müziği (THM) Korosu'nun üyeleri, 2014 yılı içinde Antalyalı türkü severleri türküye doyurmaya hazırlanıyor. Sezonun ilk konserini, bir süre önce yaşamını yitiren koro şefi Süleyman Güleryüz anısına gerçekleştiren koronun 30'u kadın, 15'i erkek üyesi, şef Erhan Akın'ın gözetiminde günün en sevilen türkülerini seslendirerek çalışmalarımı sürdürüyor. Asıl mesleği ziraat mühendisliği olan Akın, Ziraat Mühendisleri Odası ile Kent Konseyi THM Koroları'na da şeflik yaptı.

Antalya Tabip Odası THM Korosu'nun saz heyeti ise Dr. Serdar Çelikbaş, Dr. Funda Ersoy, Mustafa Madak, Dr. Ömer Çayırlı, Ali Rıza Özden, Ahmet Turgut, Hayrettin Şahin, Levent Daşcan, Mahmut Usta, Yüksel Yılmaz, Mustafa Gönte, Mustafa Güler, Veli Öz'den oluşuyor. Heyet, Anadolu'nun birçok yöresine ait türküleri, oyun havalarını sazlarıyla çalıyor. Koro Şefi Erkan Akın, "Yeni yılda, Antalyalı türkü severleri çok katılımlı konserlerimize bekliyoruz. Türkülerle neşeleneceğiz" dedi.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Koro çalışmasından toplu ve koro şefi bağlama çalarken

===

Pırlanta ışıltısına eşsiz kampanya

OĞUZ Kuyumculuk, yılbaşına özel kampanya düzenledi. 'Her cebe uygun pırlanta sloganı' ile yola çıkan şirket yönetimi, pırlanta ürünlerde etiket fiyatına yüzde 55 indirim kampanyası başlattı. Amaçlarının yılbaşında herkesin sevdiklerine pırlanta hediye etmesi olduğunu belirten firma sahibi Oğuz Temel, kampanyanın iddialı olduğunu kaydetti.

Mağazalarında 5 bin farklı çeşit ürün yelpazesi bulunduğunu vurgulayan Temel, "Yüzde 55 indirim kampanyası 1 Aralık ile 1 Ocak tarihleri arasında geçerli olacak. Bu tarihler arasında mağazamızdan pırlantanın şıklığını ve zerafetini eşlerine yaşatmak isteyenlere etiket fiyatına yüzde 55 indirim uygulayacağız. Bu cazip kampanya bizim Antalyalılara yılbaşı hediyemiz" dedi.

Yaptıkları özel gün kampanyaları ile Antalyalılara pırlantayı sevdirmeye çalıştıklarını sözlerine ekleyen Temel, "2014 yılına özel farklı tasarımlı pırlanta koleksiyonumuzu oldukça genişlettik. Her zevke, her keseye uygun pırlanta çeşitlerimiz vitrinleri süslemeye başladı. Yüzük, kolye, küpe, takım seçenekleri dikkat çekici. Yılbaşında sevdiklerinize pırlantalı sürpriz yapın" diye konuştu.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: İki mankenin mücevherlerle fotoları

29 KASIM CUMA SABİTLERİ

=======================

HAVA DURUMU

-----------

ANTALYA : 13/19 (PARÇALI BULUTLU)

BURDUR : 01/08 (PARÇALI BULUTLU)

ISPARTA : -2/08 (PARÇALI BULUTLU)

ALANYA : 13/20 (PARÇALI BULUTLU)

KEMER : 09/18 (PARÇALI BULUTLU)

AFYONKARAHİSAR : -1/07 (PARÇALI BULUTLU)

MANAVGAT : 10/20 (PARÇALI BULUTLU)

KUMLUCA : 10/20 (PARÇALI BULUTLU)

BUCAK : -1/13 (PARÇALI BULUTLU)

EĞİRDİR : -2/09 (PARÇALI BULUTLU)

SANDIKLI : 01/08 (PARÇALI BULUTLU)

FETHİYE : 07/20 (PARÇALI BULUTLU)

NÖBETÇİ ECZANELER

-----------------

ANTALYA

-------

AKŞEHİR Güzeloba Mah. Havaalanı Cad. No:4 316 98 58

BEYAZ Eski Sanayi Mah. Fatih Cad. 659 Sk. 335 15 82

EKİN Kültür Mah. 14/2 226 02 75

FUNDA Medstar Antalya Hastanesi karşısı 345 34 35

GÜLCE Yeşilırmak Cad. 2443 Sk. 325 05 61

GÜLLÜ 100. Yıl Bulvarı 172. Sk. 243 85 09

GÜLŞİFA Liman Mah. 3. Cad. 49. Sk. No:15 593 10 30

KEREM Şirinyalı Mah. 1488 Sk. 317 10 85

OLCAY A.Çetinkaya Cad. No:33/D 321 85 95

AFYONKARAHİSAR

--------------

AKTAN AKÜ Mavi Hastane yanı 246 31 50

EFE Fuar Hastanesi karşısı 213 93 40

ELİF Ticaret ve Sanayi Odası altı 215 99 47

ISPARTA

-------

DİNÇTÜRK Yedişehitler Mah. 2922 Sk. No:41 228 03 23

UĞUR Devlet Hastanesi karşısı 212 10 40

BURDUR

------

MUTLU Burç Mah. Namık Kemal Cad. No:2/B 212 35 07

ALANYA

------

HAYAT Ş.Hane Mah. Eczacılar Cad. 28/C 513 48 14

NİSA Başkent Üniv. Hast. karşısı 513 25 26

KEMER

-----

ŞEREF Atatürk Bulvarı 17/A 814 23 77

MANAVGAT

--------

HAYAT 3 Nolu Sağlık Ocağı karşısı 746 46 22

NURSEN Hastane Cad. No:22 746 87 07

FETHİYE

-------

EROĞLU Belediye karşısı 614 14 97

SEÇİL Devlet Hast. arkası 613 14 22

-----------------

HAFTANIN FİLMLERİ

-----------------

TAMAM MIYIZ?

------------

Çağan Irmak'ın özgün diliyle anlattığı film, birbirine tutunarak en zor zamanlarını atlatmaya çalışan iki arkadaşın Temmuz ve İhsan'ın, annelerin, babaların ve aşıkların duygusal ve eğlenceli hikayesini konu alıyor.

RUHLAR BÖLGESİ 2

----------------

Yönetmen James Wan'ın ve senarist Leigh Whannell'in ünlü korku ekibi, kendilerini tehlikeli bir şekilde ruhsal dünyaya bağlayan gizemli çocukluk sırlarını açığa çıkarma peşindeyken musallat olunan Lambert ailesini anlatan ünlü korku filminin devam filmi ile yeniden bir araya geliyor.

AÇLIK OYUNLARI 2

----------------

Katniss Everdeen'ın futuristik ve bir o kadar da despotik dünyada geçen sürükleyici maceraları devam ediyor. Genç kadın bu sefer "Quarter Quell" için yarışıyor. Açlık Oyunları'nı beklenmedik bir başarıyla kazanmayı başaran Katniss ve partneri Peeta, evlerine dönüp bölgeler arasında yapacakları 'Zafer Turu'nu beklemektedirler. Ancak President Snow'un şeytani planları zafere gölge düşürecek cinstendir. President Snow, sadece 25 yılda bir yapılan ve eski Açlık Oyunları kazananlarının yer aldığı 'Quarter Quell' adlı yarışı bu sene gerçekleştireceklerini duyurur. Panem'i belki de sonsuza dek değiştirecek olan bu yarışın District 12 adayı bir kez daha Katniss olacak, Peeta ise hayatını bir kez daha riske atarak ona yardım etmeye karar verecektir.

ERKEK TARAFI

------------

Katıldıkları düğünün iptal olmasının ardından soluğu bir restoranda alan yedi erkeğin aralarında geçen uzun bir sohbeti kameraya yansıtan film, erkeklik hallerine ve kadının bu dünyadaki yerine odaklanıyor. Tiyatro seyircisi tarafından beş yıl boyunca büyük bir ilgiyle karşılanan Testosteron isimli tiyatro yapıtından sinemaya uyarlanan filmin yönetmenliğini Atlıkarınca ve Başka Dilde Aşk filmleriyle tanıdığımız genç yönetmen İlksen Başarır üstleniyor. Filmin başrollerinde ise Mert Fırat, Onur Ünsal, Timur Acar, Emre Karayel, Tuna Kırlı, Metin Coşkun ve Cihan Ercan yer alıyor.

SU VE ATEŞ

----------

Bir aşk ve bir şehir, bir erkeği ne kadar değiştirir? Kaderinden kaçarken aşka tutulan bir adamın hikayesini konu alan filmde, tutkulu bir aşkın alt üst ettiği hayatlar ve bu hayatların nasıl dağıldığı anlatılıyor. 8 yıl süresince İngiltere Türkiye hattında gelişen tutkulu bir aşkın hikayesi ile birlikte, Türkiye'nin feodal yapısı da farklı bir bakış açısıyla işleniyor.

HÜKÜMET KADIN 2

---------------

Hükümet Kadın 2'de ilk filmde yaşananların 7 yıl öncesine gidiyor; Xate ve kocası Aziz Veysel'in Faruk ile olan azılı mücadelesine tanık oluyoruz. Xate'in Güneydoğu'nun ilk kadın belediye başkanı olmasına henüz yedi yıl vardır ve şimdilik belediye başkanı Aziz Veysel'in eşi olarak yaşamaktadır. Faruk'un bitmek bilmeyen koltuk sevdasının kökeni de bu günlere dayanmaktadır. Xate, sıradan sabahlardan birinde Aziz Veysel'i evden uğurlarken beklenmedik bir sürprizle karşılaşır. Bu kötü sürpriz de Xate ve Faruk'u bir kez daha karşı karşıya getirir. Daha da beklenmedik olanı ise tüm kasabalıyı şaşkına çeviren 'erken seçim' kararıdır.

BENİM DÜNYAM

------------

1950'li yılların Büyükadası'nda, iki yaşındayken geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle hem kör hem sağır olan, bu nedenle hiçbir kavramı 'bilmeyen', çevresiyle tamamen uyumsuz bir çocuk olan Ela ile Ela'yı iyileştirebilmeye hayatını adayan Mahir Hoca'nın çarpıcı hikayesi. 8 yaşına kadar hayatla ilgili hiçbir şey bilmeden yaşayan Ela ile aynı durumdaki ablasını trajik bir biçimde yitirdikten sonra hayatını engellilere adayan Mahir Hoca'nın yollarının kesişmesiyle siyahtan beyaza giden bu yolculukta sadece bir kelimeye yer yoktur: İmkansız.