Avusturya'daki Pkk Saldırılarına Tepki

Avusturya'daki Pkk Saldırılarına Tepki

Vorarlberg eyaletinde faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri, terör örgütü PKK'nın derneklere yönelik saldırılarını kınadı

VİYANA (AA) - Avusturya'nın Vorarlberg eyaletinde faaliyet gösteren Türksivil toplum örgütleri, terör örgütü PKK'nın derneklere yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

Aralarında Avusturya İslam Federasyonu (AİF), Avusturya Türk İslam Birliği (ATİB) ve Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin (UETD) bulunduğu 11 sivil toplum örgütü ortak bir basın açıklaması yayımlayarak terör örgütü PKK yandaşlarının Vorarlberg'in merkezi Bregenz'de faaliyet gösteren Türk dernek ve camilerine yönelik saldırılarını kınandı.

Avusturya ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde terör örgütü PKK tarafından sivil toplum örgütleri ve camilere yönelik saldırılar, bu konuda gerekli hassasiyeti göstermeyen ilgili kurumlar ve terör örgütünün sözcülüğünü yapan siyasi partilerin kınandığı açıklamada, "Yaklaşık 50 yıldır huzur içinde yaşadığımız bölgemizde topluma kin ve nefret tohumları ekmek isteyen gruplara müsaade edilmemesi gerektiğini belirtmek istiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

PKK sempatizanlarının Dornbirn Şafak Derneği ve camisine yaptığı saldırıların sorumluların bir an evvel bulunması istenen açıklamada, Türk ve Kürt kökenli vatandaşlar arasında bir sorun olmadığı vurgulandı.

Saldırıları "Türk-Kürt kavgası" olarak yansıtan yerel medyanın "tarafsız yayıncılık" yapması istenen açıklamada, siyasi parti temsilcileri sorumlu davranmaya davet edildi. Açıklamada, "Avusturya'da faaliyet gösterdiğini unutarak tüm politikasını Türkiye ve Türk toplumunu suçlamak üzerine kuran ve terör örgütlerini savunmayı bir gelenek haline getirmiş olan Avusturya siyasi partilerini de sorumlu olmaya davet ediyoruz" ifadesine yer verildi.

Dornbirn Şafak Derneği, 13 Mart'ta PKK yanlısı 40 kişilik grubun taşlı sopalı saldırısına maruz kalmıştı. Saldırıda dernek binası ve çevresindeki park halindeki araçlarda maddi hasar meydana gelmişti.