Bahçeli'ye rest çeken Prof. Dr. Naci Görür bir ilimizi daha uyardı

Bahçeli'ye rest çeken Prof. Dr. Naci Görür bir ilimizi daha uyardı
Güncelleme:

Malatya'da gece gerçekleşen 4.4 büyüklüğündeki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür bir bölge için daha "dikkatli olunması gerekiyor" diyerek uyarısını yaptı.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde 11 il etkilenmişti. Asrın felaketinin ardından bölgede sarsıntılar devam ediyor. Malatya'da gece 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür açıklamalarda bulundu. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye'yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür” sözlerine ünlü yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür çok sert bir yanıt vermişti. Paylaşımına "100 il 1000 ilçe olalım diye bir muhalefet partisi kampanya yapıyor, İktidarın da onu desteklediği söyleniyor" diyerek başlayan Görür, "Buna pirim verme ey halkım!" diyerek, MHP lideri Bahçeli'nin gündem olan açıklamasına rest çekmişti.

Görür bu sefer de Malatya'da meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki depremin ardından bir bölgemizi daha uyardı.

 İşte Naci Görür'ün açıklamaları:

"Deprem hepimizi üzdü, canımızı yaktı. Canlarımızı yitirdik, yaralananlarımız oldu. Ölenlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara şifa, tüm halkıma da baş sağlığı diliyorum. Devamlı bana yazıp fikrimi soruyorsunuz. Ben fikrimi söylüyorum ama okumayan, takip etmeyenler var ki tekrar tekrar soruyorlar. Çoğu arkadaşlar yazıyor “Hocam, Malatya sürekli sarsılıyor” diye. Bakıyorum bahsettikleri 2-3’lük depremler. Arkadaşlar, bu büyüklükte depremler olur, sık olur. Büyük bir deprem geçirmiş bir kentte normaldir. Malatya çevresinde enerji büyük ölçüde boşaldı. DAF üzerinde büyük depremler beklemiyoruz. Sadece Malatya’nın kuzey ve kuzeybatısındaki Malatya Fayı yöresinde dikkatli olmak lazım. Bu son depremler oraya da stres transfer etmiş olabilir.Bunu da net olarak bilmiyoruz. Yerel yetkililer gerekeni yapıyordur. Lütfen bizlere, deprem olacak mı? Ne zaman olacak diye sormayın. Doğru olan Malatya’yı deprem dirençli hale getirmektir. Bunun için ısrarcı olun, yöneticilerden, siyasilerden bunu talep edin, sevgiyle."